Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Μα γιατί πάτε να του χαλάσετε το γερμανικό παιχνίδι;





Η δημοσιογράφος του makeleio.gr, Μπέττυ Γιάννα, μπαίνοντας «σφήνα» στις ομαδικές ερωτήσεις που έγιναν στο 90΄της συνέντευξης Τύπου υπέβαλε το ερώτημα της στον Βαγγελα το οποίο από όσα φάνηκαν στους ψιθύρους των κολαούζων του Βαγγέλα, δεν ήθελε κανένας να ακουστεί.
Το ερώτημα
«Κύριε πρόεδρε, εάν γίνετε πρωθυπουργός θα συνεχίσετε προς την αποδοχή της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος-Ρωσίας για τον αγωγό Greek Stream που έγινε το καλοκαίρι στην Αγία Πετρούπολη ή θα την αρνηθείτε; Επίσης καταδικάζετε τα «ευχαριστώ στους Αμερικανούς από τους Σημίτη-Δραγασάκη που έγιναν στο παρελθόν και προσβάλλουν το πατριωτικό συναίσθημα;».
Η απάντηση ήταν τι κάνεις Γιάννη; κουκιά σπέρνω.
Μεϊμαράκης: «Η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που άσκησε η ΝΔ, δεν χάλασε. Ούτε με τον αραβικό κόσμο αλλά ούτε και με την Ευρώπη. Ποτέ δεν χαλάσαμε τις σχέσεις μας με την Ευρώπη. Θυμάστε που είχε κατηγορηθεί ο Καραμανλής με το ανήκομεν εις την Δύση; Αφού εκεί ανήκουμε. Αυτό λοιπόν το αξίωμα συνεχίζει πάντα σε μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Θέλουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία, να περάσει ο αγωγός από εδώ, να είμαστε ένα ενεργειακό κέντρο που να λειτουργήσει θετικά για τη χώρα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας στη συνέχεια: «Θα έλεγα τέτοια ερωτήματα να μην γίνονται κατά βάσιν  γιατί δεν έχει ακουστεί ότι δεν θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση μέσα από τη συνεννόηση της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης ». Στο σημείο που η δημοσιογράφος του ΜΑΚΕΛΕΙΟ επέμεινε ρωτώντας εάν πρέπει ο πρόεδρος της ΝΔ, να καταδικάσει ταπεινωτικές δηλώσεις για την Ελλάδα που έγιναν στο παρελθόν από τους Σημίτη-Δραγασάκη, ο κ.Μειμαράκης, ξεπέρασε και τον πιο φιλοαμερικανικό εαυτό του. «Ο κ. Σημίτης όταν το έκανε εκπροσωπούσε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού (σ.σ όταν έλεγε «ευχαριστώ τους Αμερικανούς»), το ίδιο και ο κ.Δραγασάκης! Εγώ έχω ανοχή στην άλλη άποψη και δεν καταδικάζω έτσι εύκολα. Οι καταδίκες αυτές σε μια συγκεκριμένη φάση που ξέρει ο πρωθυπουργός και περισσότερα ότι έχει μια αλληλεγγύη και στήριξη δεν νομίζω ότι μπορεί έτσι εύκολα να τις καταδικάζεις. Και γι αυτό είμαι πάρα πολύ προσεκτικός σε αυτά. Με τη Ρωσία επιθυμώ να έχω άριστες σχέσεις και είναι μία από τις χώρες που θα επισκεφτώ εφόσον πάω στις Βρυξέλλες και στην Κύπρο».

Δηλαδή υιοθέτει το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» έμμεσα.






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφου ειμαστε αποικια που θα πουν ευχαριστω οι προδοτες.Ας προσεχει και ο λαος τι ψηφιζει

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΟΝΟΣ εκλασε φοβαται ναουμε τον κλασο το βαγγελο ναουμε τουπε ναουμε ισα μωρη βρωμοκυλοτα ναουμε περιστεροχεσμενη κουραδα ναουμε....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...