Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Σας είπαν γιατί πάμε σε εκλογές, και ποιο είναι το διακύβευμα;




Δίνουν εξετάσεις για το ποιος είναι ο καλύτερος και υπάκουος λογιστής των Γερμανών .
 Το «μήνυμα» των Βρυξελλών

«Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα γίνει συμφωνία με τη μισή Ελλάδα»
ανέφερε στα «ΝΕΑ» πηγή της Κομισιόν, δείχνοντας τον δρόμο προς έναν μεγάλο συνασπισμό, αν η Ελλάδα θέλει ρύθμιση για το χρέος.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η θέση αυτή της Ευρώπης αναμένεται να αποτελέσει βαρύνοντα παράγοντα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων μετά τις εκλογές, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Η φωνή αυτή έρχεται να προστεθεί στα μηνύματα που έχουν στείλει το τελευταίο διάστημα κατ' επανάληψιν οι δανειστές, ότι περιμένουν ασφάλεια, συνεπή εφαρμογή του προγράμματος και «ιδιοκτησία» του από τη νέα κυβέρνηση.

Ζητούν δηλαδή από τα υποτελή πολιτικά κόμματα, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος να συγκροτηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού. Αυτό, ανεξάρτητα από το αν μικρότερα κόμματα, όπως το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, θα στηρίξουν ή θα συμμετάσχουν σε αυτήν.
Η απαίτηση αυτή των δανειστών που προς το παρόν ακούγεται πίσω από κλειστές πόρτες και σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες αφορά κυρίως στην επόμενη ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα.  
Το κουαρτέτο, έχει ειδοποιήσει ότι ανεξαρτήτως της εφαρμογής του προγράμματος που θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προκειμένου να μην υπάρξει κούρεμα καταθέσεων, ζητούν τον μεγάλο συνασπισμό της αρεσκείας τους, για τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας -ομηρίας  επί της ουσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ουσιαστικά οι εταίροι διαμηνύουν ότι επιθυμούν ευρύτατη κυβερνητική συνεργασία και κυρίως ευρύτατη συναίνεση σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του προγράμματος και στην ψήφιση μέτρων, άσχετα από τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Επί της ουσίας δείχνουν το δρόμο του μεγάλου συνασπισμού, με τη συμμετοχή τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας στην ίδια κυβέρνηση ή έστω κοινοβουλευτική συναίνεση ανάλογη εκείνης του Ιουλίου και του Αυγούστου σε επίπεδο ψήφισης και εφαρμογής των μέτρων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...