Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Μεγάλο ξεχέσιμο έφαγε απόψε ο…. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, από τον Γλύξμπουργκ.

Άντε τώρα να ξαναμαζέψει τους Βασιλόφρονες του.
Σε ερώτηση  για το αν θα αναλάμβανε κάποιο άλλο ρόλο και ειδικότερα ρόλο πρεσβευτή όπως πρότεινε ο Γιώργος Καρατζαφέρης απάντησε εμφανώς νευριασμένος ότι: «Γιατί να μπούμε σε μια κουβέντα που λένε οι Εγγλέζοι If, όλα If; Mπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Αποκλείεται. Λοιπόν γιατί να το συζητήσουμε. Δεύτερον, εγώ δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς Κων/νος, είμαι ο Βασιλεύς Κων/νος, τελεία και παύλα. Αυτό δεν αλλάζει με το τίποτα, είμαι ο πρώην ή τέως ή ό,τι προτιμάτε, Βασιλεύς της Ελλάδος ναι, αλλά το ότι είμαι ο Βασιλεύς Κων/νος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Λοιπόν είτε ο Καρατζαφέρης το λέει έτσι ή κατά λάθος του ξεφεύγει  δεν ξέρω. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να κάνω καμία κίνηση να πάρω το….»

Σε ερώτηση για το οι βασιλόφρονες στη χώρα εκφράζονται από κάποιο πολιτικό κόμμα και ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό σημείωσε ότι : «Πολύ πιθανόν κανένα. Πολιτικό κόμμα δε μπορεί να αντιπροσωπεύει τη βασιλεία γιατί τότε γίνομαι αρχηγός κόμματος ή ο γιός μου ή ο οποιοσδήποτε αλλά η βασιλεία είναι με τη δύναμη του κόμματος».

Παρά την ηλικία του ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν συμβιβάζεται με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το οποίο ο ελληνικός λαός αποφάσισε το πολίτευμα που επιθυμεί για τη χώρα, όπως φαίνεται και από την αποψινή του συνέντευξή του στη Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά για την εκπομπή «Ιστορίες» στον ΣΚΑΪ.
Δήλωσε ότι θα γύριζε ως μονάρχης αν κάτι τέτοιο ήθελε ο λαός απορρίπτοντας όμως τη συμμετοχή του σε κάποιο κόμμα ή την ανάληψη κάποιου άλλου ρόλου ενώ δεν απάντησε με σαφήνεια για τυχόν πολιτικά σχέδια του γιου του Νικόλαου και τόνισε ότι δεν είναι τέως ή πρώην αλλά «ο Βασιλεύς Κων/νος, τελεία και παύλα».
«Ούτε εγώ ούτε ο γιός μου θέλει να κατακτήσει την πολιτική. Δε νομίζω ότι αρμόζει , δεν είμαστε πολιτικάντηδες, δε ξέρουμε αυτή τη δουλειά», είπε σε ερώτηση για το αν ο ίδιος ή ο γιος του Νικόλαος ετοιμάζει κάποιο κόμμα ή πρόκειται να συμμετάσχει σε κάποιο.
Εξάλλου όπως είπε: «Έχω την εντύπωση ότι η Ελλάς έχει πάρα πολλούς πολιτικούς, μάλιστα θα έλεγα ότι σχεδόν έχουν μπουχτίσει από πολιτικούς, τί θέλουν άλλο παραπάνω, να κάνουν τί;»
«Δεν έχω καμία διάθεση. Είναι δύσκολη δουλειά και ούτε τη θέλω», συνέχισε ο τέως βασιλιάς ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει πρόταση στον γιο του να ενταχθεί σε κάποιο κόμμα απάντησε: «Α δε ξέρω μπορείτε να ρωτήσετε».
Σε ερώτηση, δε, για το αν έχει λήξει γι’ αυτόν το σενάριο της παλινόρθωσης απάντησε: «Δεν υπάρχει τέλος και δεν υπάρχει αρχή. Εγώ βλέπω την όλη υπόθεση αυτή να εξελίσσεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτοί αποφασίζουν τί θέλουν, αυτοί αποφάσισαν 2 φορές αν θυμάμαι καλά, να επαναφέρουν τη βασιλεία αφού είχε φύγει. Τώρα αν τη θέλουν πάλι δικό τους δικαίωμα είναι» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε σχετικά: «Δε θα κουνήσω το δάχτυλό μου για να πάρω τη βασιλεία πίσω, θα το κάνουν οι Έλληνες, εγώ δε θα το κάνω». Στις επίμονες ερωτήσεις ότι αφήνει πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να γύριζε ως μονάρχης απάντησε σε άλλο σημείο ότι: «εγώ δε θα επιδιώξω αυτό. Δε πρόκειται να το κάνω, δηλαδή δε βλέπω ότι θα γίνει αξία στο λαό. Εάν γίνει μόνο του τότε θα το δεχθώ». Συμπλήρωσε ωστόσο «αλλά ποιός  είναι ο μηχανισμός να κάνει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει».
Ερωτηθείς αν διατηρεί επαφές με τον πολιτικό κόσμο σημείωσε ότι «άμα το θέλουν πολύ ευχαρίστως», και συμπλήρωσε: «αλλά ξέρετε είναι πάρα πολύ δύσκολο ο Βασιλεύς να αποφασίζει να κάνει, πρέπει να είναι το όλο σύστημα να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο. Όπως είναι στα Σκανδιναβικά κράτη, ο Βασιλεύς».
Ο τέως βασιλιάς μίλησε ακόμη για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «ήθελα πάντοτε να γυρίσω στην Ελλάδα, τώρα έτυχε να είναι δύσκολες περίοδοι, απεναντίας αισθανόμουν ότι μπορούσα να βοηθήσω όσο μπορώ εδώ πέρα» και σημείωσε ποτέ στην Ελλάδα δεν αισθανόταν persona non grata.
Σε ερώτηση για το αν γύριζε τον χρόνο πίσω θα επέλεγε να μην οδηγηθεί σε σύγκρουση με τον Παπανδρέου απάντησε ότι «εάν είχα ευκαιρία πολλά πράγματα που έκανα τότε θα τα έκανα σήμερα αλλά θα τα έκανα με μεγαλύτερη προσοχή» ενώ σε ερώτηση για το αν θα όρκιζε και πάλι την κυβέρνηση της χούντας είπε: «Οπωσδήποτε θα την όρκιζα, οπωσδήποτε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, διότι μη ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε στο άγνωστο και όταν λέω άγνωστο εννοώ ότι κανένας δεν είχε εξουσία εκείνη τη στιγμή, ο μόνος που είχε εξουσία εάν ήθελε να την ασκήσει ήμουν εγώ, αλλά και ποιός με άκουγε εκείνη τη στιγμή, ήταν πολύ περίεργη η κατάσταση, αλλά θα την όρκιζα την κυβέρνηση».
Όσο για το γιατί έφυγε μετά το αποτυχημένο αντιπραξικόπημα, αντικίνημα αντί να δώσει μάχη κατά της Χούντας είπε ότι «εκείνη την εποχή εγώ σκεφτόμουν ότι έπρεπε να γίνει όλο αυτό το πράγμα χωρίς να χυθεί αίμα».
Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα
“Τον νυν πρωθυπουργό τον έχω συναντήσει μία φορά στη ζωή μου και για τα ολίγα λεπτά που τον είδα τον βρήκα συμπαθέστατο άνθρωπο. Τον συνάντησα στο αεροδρόμιο. Τυχαία. Και διάβαζε μια εφημερίδα και κατάλαβε ποιός ήμουν και του λέω δε θέλω να σε ενοχλήσω. Διάβαζε μια εφημερίδα. Λέω τελειώστε τη εφημερίδα σας, εγώ περιμένω τη βαλίτσα και θα φύγω, και τότε κατάλαβε ποιός ήμουν και χαιρετηθήκαμε. Και μου λέει αν μπορώ να σας κάνω μια ερώτηση, τί λένε οι ξένοι για την Ελλάδα” ανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντησή τους έγινε πριν ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε: “Ο άνθρωπος είχε προφανώς ένα άγχος για τη δουλειά που ήθελε να πιάσει. Του είπα ότι το μόνο που δε χρειάζεται ο Έλληνας, μη του πεις του Έλληνα πράγματα τα οποία δεν αληθεύουν ή πράγματα που δε μπορείς να κάνεις μια μέρα”.

Δεν ψήφισα ποτέ

“Δεν ψήφισα ποτέ. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου. Κοιτάξτε να δείτε εγώ μεγάλωσα με το ενδεχόμενο ότι μια μέρα θα διαδεχθώ τον πατέρα μου οπότε δε με άφησαν ούτε και ήθελα να έχω αυτή την πολυτέλεια, δεν την έχω την ανάγκη αυτή να πάω να ψηφίσω. Τώρα δε που είμαι και, ζούσα στην εξορία δεν έχω και λόγο να ασχοληθώ με αυτό το θέμα, τώρα που είμαι στην Ελλάδα too late”.
Ήθελα να βγάλω την Χούντα από την μέση 
“Η προσπάθεια η δική μου ήταν να βγάλω τη χούντα από τη μέση, δεν ήξερα ότι υπήρχε χούντα από την πρώτη στιγμή, δηλαδή από τις 2:10 που με ξύπνησε η Κούλα ότι με ζητάνε στο τηλέφωνο. Τώρα εάν ήξεραν, η απάντηση είναι ναι, έτσι πληροφορήθηκα μετά.


Τον ξέρατε εσείς τον Παττακό σαν πρόσωπο σαν αστυνομικό;

Εγώ τον είχα συναντήσει μια φορά στο δρόμο, δεν τον ήξερα, δεν είχε έρθει ποτέ σε ακρόαση, δεν είχε έρθει στο ανάκτορο, λοιπόν μαζεύτηκε και τον είδα και σκεφτόταν, α μου λέει ναι στον Αρναούτη, σε αυτόν του τα είπα. Α , του λέω κ. Παττακέ μου με συγχωρείτε αν το είπατε στον Αρναούτη θα το διαπιστώσουμε αμέσως, και τί θα κάνουμε για να μη νομίζετε ότι θα πάω εγώ στον Αρναούτη και θα του πω ότι κοίταξε να δεις, τον παίρνουμε τώρα. Και ο Αρναούτης ήταν στο υπασπιστήριο στο Τατόι, και του λέω σε παρακαλώ μπορείς να έρθεις στο γραφείο μου; Ήρθε στο γραφείο μου και λέω στον Παττακό, θα του μιλήσω πρώτα εγώ και μετά θα του μιλήσεις εσύ. Και μου λέει μάλιστα. Και ήρθε μέσα ο Αρναούτης και του λέω ο κος. Ταξίαρχος, ο υπουργός σας, ο κος. Παττακός, ισχυρίζεται ότι ήρθε και με είδε και μου είπε ότι θα κάνουν πραξικόπημα και θα κάνουν το κίνημα του.. εσείς το ξέρετε αυτό; Μου λέει δεν είναι σε καμία κατάσταση ο κος. Παττακός ακροάσεων, δεν είχε έρθει ποτέ σε εσάς. Εμένα προσωπικά ποτέ δεν ήρθε. Για στάσου ρε παιδί μου, δεν ήρθα εγώ στο γραφείο το δικό σου και σου είπα; Ποτέ του λέει. Και όχι μόνο αυτό, του λέει ο κος. Ταξίαρχος είναι ψεύτης, αλλά το είπε έτσι, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιείς τέτοιες εκφράσεις του λέω, αρκεί να πεις ότι άρα είχε θυμώσει, είχε εκνευριστεί. Μετά τόσο πολύ συγχύστηκε που άρχισε να το σκέφτεται, α μου λέει τότε το βρήκα. Το είπα στον Κομπόκη, τώρα για να εξηγήσω ποιός είναι ο Κομπόκης πρέπει να πω ότι αυτός ήταν υπασπιστής μου μετά από τον Αρναούτη και μετά βεβαίως έφυγε.

Και στα ΛΟΚ.

Ήταν σε καταδρομές παλιά, είχε αναλάβει και την μοίρα καταδρομών στον Ασπρόπυργο, όχι των αλεξιπτωτιστών, αλλά στην μοίρα, και σε αυτόν είχα αναθέσει εκείνη την ημέρα, το βράδυ που έγινε το κίνημα τον πήρα στο τηλέφωνο και του λέω έχουν περικυκλώσει το σπίτι του Αρναούτη, βαράνε πολυβόλα, ακούω τα πολυβόλα μέσα στο τηλέφωνο, ακουγόντουσαν οι σφαίρες που μπαίνανε μέσα στο σπίτι του κλπ. Αυτός  λέει τί θέλετε να κάνω. Και το είπα εγώ να βρεις στρατιώτες δικούς σου και φέρε τους στο Τατόι. Πρέπει να διαπραγματευτώ αλλά πρέπει να διαπραγματευτώ από θέση ισχύος. Αυτή τη στιγμή είχα ξέρω εγώ, 20 χωροφύλακες κάτι τέτοιο. Έφερα και μερικούς σμηνίτες από τις ρουκέτες που είναι πίσω από το Τατόι στο Κατσιμίδι, αλλά αυτοί δε ξέρω τί έγιναν, είτε για την εμφάνιση και πραγματικά έπαιξαν ρόλο. Ο Παπαδόπουλος τα έχασε μόλις τους είδε, που είχαν τα όπλα εκεί κάτι πιτσιρίκια ήταν. Τί να κάνουν τώρα.

Αλλά ο Κομπόκης και αυτός διέψευσε τον Παττακό, ή όχι.

Όχι ο Παττακός μου είπε αμέσως ο Κομπόκης μου λέει απολύτως αληθές. Ήρθε με φώναξε ο Παττακός και μου είπε αυτή τη κουβέντα.

Απλώς ο Κομπόκης ήταν μυημένος στο πραξικόπημα, πλήρως.

Σαφώς, πλήρως".

Οι συνεννοήσεις με τον Καραμανλή

“Εκείνη την εποχή, δεν είχα καθόλου ιδέα του τί γινόταν. Είχα κάνει ορισμένες συνεννοήσεις με τον Καραμανλή είχαμε συνεννοηθεί πάρα πολλές φορές είχαμε βρεθεί στο εξωτερικό μαζί. Πρώτο ταξίδι που είχαμε κάνει ήταν στο Λουξεμβούργο, και αυτός μιλάει με ένα περίεργο τρόπο, μιλούσε. Και εκείνη την εποχή για τον Καραμανλή ήταν ξεκάθαρο ότι εγώ ήμουν ο εγγυητής της σοβαρότητας. Για τον Καραμανλή ήμουν η νομιμότης. Δε μπορούσε να γίνει τίποτα χωρίς τη νομιμότητα, το ότι το ξέχασε αυτό μετά το ξέρουν όλοι. Αλλά εκείνη την εποχή ήταν η νομιμότης. Και αυτό μου είχε πει όταν ήμουν και στο Παρίσι. Ότι μόνο έτσι. Λοιπόν δεν μπορούσα να το αγνοήσω εγώ και να το αφήσω. Και είχαμε μείνει σε αυτό.

Θεωρητικώς όμως δεν ήσασταν έκπτωτος, μπορούσατε να επιστρέψετε τότε. Κάνατε λάθος λοιπόν;

Όχι γιατί δεν είχα κάποια άλλη πληροφορία, ότι έχουν υποκύψει.

Για να τα πάρουμε τα πράγματα, τηλεφωνιέστε με τον Καραμανλή, σας λέει εγώ θα πάω στην Αθήνα και μόλις είναι τα πράγματα εντάξει θα σας τηλεφωνήσω, το λέω σωστά;

Σωστά, απολύτως.

Και δε σας τηλεφώνησε ποτέ.

Ποτέ".

Όσο για τη δήλωση που είχε κάνει στους Sunday Times, ότι  Έλληνες και Ευρωπαίοι θα πρέπει να του δώσουν μία ευκαιρία και για το αν σωστά ερμηνεύθηκε ως δήλωση στήριξης απάντησε ότι «είναι αδύνατον να πάρεις μία θέση σε έναν άνθρωπο και πόσο μάλλον αν αυτός ο άνθρωπος μόλις έγινε πρωθυπουργός, πρέπει να του δώσεις ευκαιρία, τί θα πεις, να τελειώνουν οι αριστεροί κλπ αυτά είναι σαχλαμάρες. Να δεις τι θα κάνει ο άλλος. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι προσπάθειες που κάνει είτε καλές είτε όχι υπάρχουν, δουλεύει σκληρά ο άνθρωπος δεν υπάρχει θέμα για να πετύχει αυτό που θέλει να πετύχει».
«Η σημασία είναι ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Εγώ νομίζω ότι δεν έχουν καταλάβει πόσο προσπαθεί ο πρωθυπουργός να λύσει τα προβλήματα», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι «πρέπει να προσέξει γιατί το ίδιο κάνει και η αντιπολίτευση».
Κληθείς να σχολιάσει το αν έχει τελειώσει ο διχασμός σημείωσε ότι «προφανώς δεν έχει τελείως τελειώσει», αλλά «βλέπω ότι τελειώνει πάντως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε κάνει πολύ μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση» και συμπλήρωσε:  «Μη ξεχάσετε αυτό που είπατε στην αρχή, ότι ήταν, ότι είναι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση».
Τέλος σε ερώτηση για το αν έχει νιώσει την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τις εξορίες κατά τη βασιλεία του πατέρα του απάντησε: «δεν αξίζει να ζητήσεις συγνώμη για κάτι το οποίο δε ξέρεις».


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γλύξμπουργκ, διηγήθηκε στον Αλέξη Παπαχελά και τη Σία Κοσιώνη, πως έδωσε εντολή στην αεροπορία να πετάξει μαχητικά που θα σπάσουν το φράγμα του ήχου πάνω από την Αθήνα και προφανώς θα έριχναν τη χούντα δια της… κωφώσεως. Οι αξιωματικοί του απάντησαν σύμφωνα πάντα με τον ίδιο ότι ήταν επικίνδυνο διότι θα υπήρχαν αποβολές από τις έγκυες. Τους είπε θα είναι μέσα στις απώλειες. Τότε του είπαν πως αν το κάνουν θα πέσει η Ακρόπολη!
Εκεί σταμάτησε η συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε μπαγάσα χοντρέ. Μέχρι και τον Κοκό νευρίασες. Πως τα καταφέρνεις έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοκος τοτε ηταν 22-24 χρονων παιδι. Οποιος νομιζει οτι στην ηλικια αυτη και στη θεση αυτου, θα μπορουσε να διαχειριστει την κατασταση απεναντι στις μεσηλικες πολιτικες υαινες των Παπανδρεου Καραμανλη Μητσοτακη Αβερωφ κλπ να του στησουμε ανδριαντα μεσοπελαγα!

Ανώνυμος είπε...

Mε απλά λόγια ….την σκέφτηκε καλά η την πέταξε έτσι την μαλακία του . Τι μου προτείνει. Από βασιλιάς να γίνω συνάδελφος του κάθε … Καρανίκα; Για αυτό υπερτόνισε…. εγώ δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς Κων/νος, είμαι ο Βασιλεύς Κων/νος,

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη τιμή να ασχοληθεί ο Κοκος με τον χοντρό. Κάτι χοντρό παίζεται.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΑΤΖΑΤΟΥΜΠΑ ΛΟΥΓΚΡΑ , ΕΜΠΑ ΡΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΑΥΛΟ ......

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωνσταντινοs ειναι μορφωμενοs!!!!!Δεν ασχολειτε με τουs ΟΡΧΕΙΣ ΤΟΥ!!!!!!
δεν ειναι γαιδουροσανοπωληs γαλαταs πρωην ιδιοκτητηs πρακτορειου μοντελων προωθητηs μανεκεν πατριδοκαπηλοs ελαδεμποραs μουρουνελαιολαδαs βαψωμαλλιαs γελοτωποιοs ψευτομιμοs ψευτοταχυδακτουλουργοs ψευτομποντυμπιλντερ(μηπωs σαs βρισκεται καμμια φωτο;)πωλητηs καλτσον κυλοταs κωλαγονων τηs κλαραs...ΜΙΖΑΣ-ΝΟΝΟΣ που ελεγε ο ευαγγελοs...κατα κοσμον ο Κ@λοs του gefry mineiko tsaiderbaum-papadhmoy Oπωs ειπε και ο Stratakis Mixalis τελικα ο Καρατζαφερηs δεν ειναι απλοs κωλωτουμπαs κωλωγλυφτηs ειναι προσβολη για τουs ΚΩΛΟΥΣ!...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...