Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Όταν οι έμποροι όπλων έχουν …κέφια και ..ποστάρουν .




Ας αγοράσουν κανένα άρβυλο για τα στρατά, που σε λίγο θα έχουμε και …ξυπόλητα τάγματα όπως στην προηγούμενη γερμανική κατοχή , και τα …Σουκόϊ τα συζητούν μετά από ….99.5 χρόνια.

Ένα όνειρο πολλών γενεών Ελλήνων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας να αποκτήσει η χώρα επιτέλους ένα από τα θρυλικά ρωσικά μαχητικά που μπορούν να αποδεκατίσουν μέσα σε μία ώρα τις πολεμικές Μοίρες των τουρκικών F-16 και να ισοπεδωθούν στρατηγικοί στόχοι και να βυθιστεί ο τουρκικός Στόλος από απόσταση που ούτε καν οι αισθητήρες των τουρκικών πολεμικών θα αντιληφθούν τον "κεραυνό" που έρχεται καταπάνω τους.
Την προμήθεια του Su-35 πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στον Α.Τσίπρα για να αποκτήσει η χώρα υπεροπλία .Αυτό εμείς μόνο ως χιούμορ του Πούτιν μπορούμε να το εκλάβουμε . Γνωρίζοντας με ποιον είχε να κάνει, θέλησε να σπάσει λίγο πλάκα.
Η πρόταση προβλέπει την παράδοση ενός αριθμού 40 έως 60 μαχητικών της εξαγωγικής έκδοσης «-BM» του ρωσικού μαχητικού 4++ γενιάς Su-35S υπό εξαιρετικά ευνοϊκούς οικονομικούς όρους, καθώς αυτή θα «τρέξει» στο πλαίσιο της ελληνο-ρωσικής αμυντικής συμφωνίας η οποία υπογράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ του Έλληνα  υπουργού Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου και το Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Σοιγκού.

 Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό ύψος της ρωσικής πρότασης ανέρχεται στα 2.5 δισ. $ για 40 μαχητικά Su-35BM  ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται εκτός των όπλων και πακέτο ανταλλακτικών και υποστήριξης.

Οι όροι αποπληρωμής που προσφέρει η ρωσική πλευρά είναι εξαιρετικά ευνοϊκοί: Με το 30% του κόστους να είναι αποπληρωτέο μέσω ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και με το υπόλοιπο του ποσού παρέχεται η δυνατότητα χαμηλότοκου δανείου με περίοδο χάριτος 5 ετών, είναι δύσκολο – αν όχι αδύνατο- να βρεθεί άλλη καλύτερη και ανταγωνιστικότερη πρόταση για αγορά ενός τόσο προηγμένου μαχητικού.

Έτσι πρόκειται για μια πρόταση η οποία και σε ότι αφορά το οικονομικό μέρος αυτής είναι άκρως ανταγωνιστική σε σχέση με οτιδήποτε θα μπορούσε να αγοράσει η ΠΑ από άλλες πηγές και δη δυτικές.

Παράλληλα η ρωσική πλευρά και για να κατευνάσει τις όποιες ελληνικές ανησυχίες αναφορικά με τη συμβατότητα των αεροσκαφών με το Νατοϊκό σύμπλεγμα επικοινωνιών προσφέρει στην έκδοση για την Ελλάδα τη δυνατότητα προσθήκης δυτικών ηλεκτρονικών όπως συστημάτων ασυρμάτων και IFF.  

Παρακάτω αφού εξιστορούν τα σουπερ πλεονεκτήματα που έχει το Su-35 λέγοντας ότι ….Δύο Μοίρες των 20 μαχητικών είναι υπεραρκετές για να φέρουν την απόλυτη αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο στην πλευρά της Ελλάδας, ξεχνούν να αναφέρουν τον τρόπο για το πώς μπορεί να προλάβει ο Τσίπρας να υπογράψει την συμφωνία,  πριν ..πεθάνει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...