Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Ο Αρχιμ@λάκας ο Αλεξιάδης θέλει να τετραγωνίσει τον κύκλο.



Έρχονται σε λίγες μέρες να επιβάλλον με νόμο τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ουσιαστικά διευρύνοντας τα κάπιταλ κοντρόλ και την εξαφάνιση του χρήματος από την αγορά, αλλά όπως τελικά αποδεικνύετε όλα γίνονται για την προώθηση της αχρήματης κοινωνίας αφού δεν υπάρχει χαρτονόμισμα στις τράπεζες και τα ταμεία  ούτε για δείγμα. Καμία σχέση δεν έχουν με την πάταξη της φοροδιαφυγής, αφού με αυτόν τον τρόπο γίνετε νόμιμη .

Σε ότι αφορά τα περιβόητα POS δεν μπορεί κανείς να σε υποχρεώσει να είναι συνδεδεμένα μόνο με ελληνικές τράπεζες. Ακόμα και τα τσουχτερά πρόστιμα που έπεσαν μετά τις αποκαλύψεις μας πέρυσι το καλοκαίρι, σήμερα βρίσκονται στα συρτάρια των εφοριών, αφού σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία οι τράπεζες είναι ευρωπαϊκές και όχι ελληνικές, άρα μπορούν να τηρούν λογαριασμούς σε όποια χώρα της Ε..Ε επιθυμούν.
Δεύτερον δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσου αυτόματου ελέγχου των συναλλαγών.
Δηλαδή αν ο καταστηματάρχης σου χρεώσει την κάρτα και δεν σου κόψει ταυτόχρονα απόδειξη στη ταμειακή, τότε η εφορία δεν λαμβάνει το ΦΠΑ που εσύ ως πελάτης έχεις χρεωθεί και πληρώσει κανονικά και αυτό γιατί δεν είναι υποχρεωτική αλλά και ούτε είναι τεχνικά εφικτή η τετραγωνική σύνδεση :

- ΡΟS
- Ταμειακής Μηχανής
- ΤΑΧΙS
- Λογαριασμού πελάτη

Εκεί βέβαια που γίνεται της κακομοίρας είναι στα Mobile pos (κινητές συσκευές) που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ...
Και άντε εσύ ως καταναλωτής του χρόνου (2017) να αποδείξεις ότι πλήρωσες το 2016 με κάρτα . Τουτέστιν εσκεμμένο μπάχαλο...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...