Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Καλό θα ήταν να είναι επώνυμο το ρεπορτάζ εκτός εάν ντρέπεται ο …επιχειρηματίας να πει το όνομα του.ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ: ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!
Το παραμύθι ότι η Βουλγαρία έχει φθηνό προσωπικό δεν ισχύει, γιατί και εκεί για να βρεις ικανούς εργαζόμενους πρέπει να πληρώσεις 500, 600 και 1000 ευρώ τον μήνα. Αν θέλεις ότι νάναι θα βρεις με 300 ευρώ, αλλά αυτοί δεν μπορούν να σου βγάλουν παραγωγή και να λειτουργήσουν το εργοστάσιο !!! Έλληνας επιχειρηματίας με εργοστάσιο 710 ατόμων παραγωγής επίπλων στην Βουλγαρία, σε μια προσωπική συζήτηση δηλώνει γιατί έφυγε από την Ελλάδα και λέει:
Αν αλλάξουν αυτά, εγώ αύριο κλείνω το εργοστάσιο μου στην Βουλγαρία και τα φέρνω όλα στην Ελλάδα !!!

1. Συνδικαλιστές με εκβίαζαν κάθε φορά και ζητούσαν μίζες για να μην μου κλείσουν την παραγωγή με απεργίες. Είναι μαφιόζοι !

2. Το Ελληνικό κράτος μου επιστρέφει το ΦΠΑ μετά από 3 με 4 χρόνια, ενώ στην Βουλγαρία τα παίρνω σε 40 μέρες πίσω τα λεφτά.

3. Προκαταβολή φόρου. Γιατί μου ζητά το κράτος φόρο για του χρόνου που ακόμα δεν έχω δουλέψει ;

4. Με τα ελληνικά δικαστήρια χρειάζεται να περάσουν 2 με 3 χρόνια για να απαιτήσεις τα χρωστούμενα από κάποιον αντίδικο, ενώ στην Βουλγαρία η υπόθεση λύνεται σε 10 με 15 μέρες.

5. Ενώ σε όλον τον κόσμο τα εισαγόμενα προϊόντα φορολογούνται βάσει τιμολογίου, στην Ελλάδα τα τελωνεία έχουν δικό τους τιμολόγιο, δεν πα να έχεις αγοράσει εσύ ένα προϊόν π.χ 10 ευρώ γιατί βρήκες ευκαιρία, αυτοί αυθαίρετα βάζουν μια δική τους τιμή που είναι διπλάσια και τριπλάσια και ζητούν φόρους ΟΧΙ για το ποσό του τιμολογίου, αλλά στο ποσό που οι ίδιοι βγάζουν αυθαίρετα.
Βρε τους δείχνεις καταθέσεις από την τράπεζα, τα συμβόλαια, μέχρι και την επίσημη καταχώρηση τιμής σε άλλη χώρα, αυτοί συνεχίζουν να λειτουργούν αυθαίρετα !

6. Το παραμύθι ότι η Βουλγαρία έχει φθηνό προσωπικό δεν ισχύει, γιατί και εκεί για να βρεις ικανούς εργαζόμενους πρέπει να πληρώσεις 500 και 600 και 1000 ευρώ τον μήνα, αν θέλεις ότι να’ναι θα βρεις με 300 ευρώ, αλλά αυτοί δεν μπορούν να σου βγάλουν παραγωγή και να λειτουργήσουν το εργοστάσιο. Για αυτό, αν άλλαζαν αυτά, εγώ σε μια νύχτα έρχομαι πίσω στην Ελλάδα.Υπάρχουν πάρα πολλά κενά που δημιουργούν λάθος εντυπώσεις.
Πότε πήγε στην Βουλγαρία ; Μήπως όπως πολλοί πριν την κρίση για μεγαλύτερη κονόμα; Είχε ανάγκη επαγγελματικής επιβίωσης; Πήρε την βουλγαρική υπηκοότητα για να εισπράξει πακέτα όπως κάνουν; Αυτά είναι βασικά ερωτήματα, διότι πάρα πολλοί πήγαν από πλεονεξία και καιροσκοπισμό πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση. Ήταν εποχή που το κωλόκρατος σε επιδοτούσε για να φύγεις και να εγκατασταθείς στην Βουλγαρία, και το εκμεταλλευτήκαν πάρα πολλοί.
Αυτοί που έφυγαν με την κρίση, έχουν μία δικαιολογία. Αυτοί που έφυγαν πολύ ποιο πριν ,τι δικαιολογία έχουν, εκτός από την πλεονεξία;
Εάν απαντηθούν αυτά τα καίρια ερώτημα τότε βλέπουμε την …αγάπη του για την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...