Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Τσελέντης : Βλέπω στο φλιτζάνι μεγάλο σεισμό. Σε τρία τέρμινα θα γίνει.



O γνωστός σεισμολόγος – μελλοντολόγος Άκης Τσελέντης  περιμένει   σεισμό στη χώρα μας  στο επόμενο διάστημα καθώς τα ρήγματα που υπάρχουν στην Ελλάδα φορτώνουν και κάποια στιγμή  θα έχουμε σεισμική, έντονη, δράση σε ένα ή περισσότερα από αυτά όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ρε Ακη τις ίδιες πληροφορίες έχουμε και εμείς . Κάποτε στο μέλλον ….θα γίνει σεισμός.  

«Εκπλήσσομαι πώς “έπιασε στα πράσα” τους συναδέλφους (σεισμολόγους) Ιταλούς, διότι η σεισμολογική κοινότητα στην Ιταλία είναι πολύ προχωρημένη, αντίστοιχη με τη δικιά μας», Ήταν “τί κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια” η συγκεκριμένη περιοχή» δήλωσε ,με αφορμή το φονικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία, είπε  μιλώντας στον realfm, και συμπλήρωσε ότι: «Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα είχαμε σεισμό στη συγκεκριμένη περιοχή».

Εμείς θα πούμε στον ..ύπνο, γιατί είχαν ναρκωθεί από τα πολλά ερευνητικά κονδύλια. Πάντως η κωλόγατα φταίει για όλα , που δεν νιαούριζε δυνατά.  
             
 Ο καθηγητής σεισμολογίας, απαντώντας στο ερώτημα «κατά πόσο είναι πιθανό ο ισχυρός σεισμός της Ιταλίας, να επηρεάσει, να ενεργοποιήσει ρήγματα στο ελλαδικό χώρο» απάντησε:
 «Αυτό είναι αδύνατο, δεν υπάρχει πιθανότητα τέτοια, καμία, μηδενική πιθανότητα, διότι το μέγεθος είναι τέτοιο που δεν μπορεί να περάσει σε ελληνικά ρήγματα. Αλλά, όμως, δεν σημαίνει ότι επειδή δεν θα επηρεάσει, στην Ελλάδα πρέπει να είμαστε ήσυχοι. Στην Ελλάδα έχουμε καιρό να υποστούμε έναν σημαντικό σεισμό, υπάρχουν ρήγματα τα οποία φορτώνουν. Τα γνωρίζουμε. Είναι ήδη στα όριά τους. Και κάποια στιγμή θα έχουμε σεισμική, έντονη, δράση σε ένα η περισσότερα από αυτά. Το Γεωδυναμικό τα παρακολουθεί». «Οι επιστήμονες το ξέρουν και οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι ζουν σε μια σεισμογενή χώρα και να μάθουν, όπως έλεγε ο καθηγητής Δρακόπουλος “όχι να ζούμε με τον σεισμό αλλά να τον εντοπίζουμε τον σεισμό”. Γι’ αυτό το λόγο, το λέω αυτό συνέχεια, κρούω τον κώδωνα ότι πρέπει να είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα», και διευκρίνισε ότι:

«Δεν μιλάω για βραχείας διάρκειας πρόβλεψη. Μιλάω ότι στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, το σεισμοτεκτονικό καθεστώς φορτώνει, συνέχεια, επειδή είναι σε ένα καθεστώς συμπίεσης μεταξύ Αφρικής, Ευρασίας και ανατολικά από την Τουρκία (...), άρα κάποια ρήγματα αναγκαστικά έχουν τρομακτικές τάσεις. Κάποια στιγμή αυτά τα ρήγματα θα πρέπει να διαρρηχθούν. Μιλάω γενικά, λοιπόν». Και πρόσθεσε: «Δεν μιλάω για εβδομάδα ή μήνα. Μπορεί να μιλάμε για ένα χρόνο, για δύο χρόνια. Αλλά αν θα έχω ένα γεγονός σε ένα ή δύο χρόνια, μεγάλο, δεν πρέπει από τώρα να είμαι έτοιμος;».

Ρε ….μελλοντολόγε, δεν σου έμαθαν ότι μέσα στην πενταετία μετά από πολύ ισχυρό σεισμό στην ΙΤΑΛΙΑ, έχουμε και πολύ ισχυρό στην Ελλάδα; Tι τρίχες είναι αυτές ότι… δεν μας επηρεάζουν; Το θέμα είναι που θα γίνει, και όχι πότε, και εάν γίνει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ 13-10-2015 YOU TUBE ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ!!!!!!
http://images.statuscope.co/statuscope/files/cache/image/1c4fa1339c467aff26e6808bee058753.png

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...