Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ελεύθερος ο «εθελοντής» Λυκουρέζος.



Στην μπανανία δεν χρειάζεται να πιάσεις και τους δυο. Ο ένας αρκεί. Δεν ντρέπεστε να εκδίδετε τέτοιες αποφάσεις "στο όνομα του Ελληνικού Λαού";
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, κατά δήλωσή του ως ο χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου που προκάλεσε το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα και τον θάνατο 4 ανθρώπων. Μετά από διαφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 77χρονος τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η ανακρίτρια ήταν υπέρ της προφυλάκισής του ενώ η εισαγγελέας κατά. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, μετά τη διαφωνία αφέθηκε ελεύθερος έως ότου, εντός πενθημέρου, αποφασίσει το συμβούλιο πλημμελειοδικών Πειραιά.

Το βράδυ της Παρασκευής οδηγήθηκε στο σπίτι του στο Κολωνάκι και θα φυλάσσεται από το λιμενικό σώμα, ενώ από το Σάββατο τη φύλαξη την αναλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία.

Η απολογία του ξεκίνησε στις 14:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22:00. Παρουσία ισχυρής δύναμης του Λιμενικού και υπό τις αποδοκιμασίες συγγενών των θυμάτων, βγήκε από το όχημα και μεταφέρθηκε στα γραφεία της Ε' τακτικής ανακρίτριας. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες και δύο πλημμεληματικές κατηγορίες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλεξανδρος Λυκουρεζος συγγενης του ειναι Τεκτων 33 βαθμου .
Εμπλεκωντε δυο υπουργοι του Τσυριζα στην υποθεση ..........
Βγαλτε τα συμπερασματα σας .

Ανώνυμος είπε...

Ακουσες/διαβασες να του εχει απαγγελθει η σοβαροτερη κατηγορια; Αυτη της εσκεμμενης εγκαταλειψης των θυματων/ναυαγων;
ΝΑΥΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ
2.Εγκατάλειψη κινδυνεύοντας πλοίου
9.Παραλείψεις πλοιάρχου επί συγκρούσεως
10.Παραβάσεις κανονισμού αποφυγής συγκρούσεως
12.Παράλειψη βοήθειας σε κινδυνεύοντα πρόσωπα
15.Φυγάδευση

Οριστική στέρηση του δικαιώματος ασκήσεως του ναυτικού επαγγέλματος
5.Αμετάκλητη καταδίκη πλοιάρχου λόγω μη αποχωρήσεως τελευταίου κατά την εγκατάλειψη κινδυνεύοντος πλοίου ή για άκαιρη απομάκρυνση από τον τόπο συγκρούσεως του πλοίου.
Η ποινή της οριστικής στέρησης είναι ισόβια και δεν υπάρχει περίπτωση παραγραφής της


Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΕΙΔΗΣΗ.
Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ . ΑΥΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΩΝΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...