Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ζήλεψε από τον Ερντογάν ο Καμμένος.



Ποιος θα του περάσει ζουρλομανδύα;
Σε συνέντευξη τύπου στο Πεντάγωνο ο υπουργός ανακοίνωσε την απόφαση ξεκαθαρίζοντας ότι η νέα μονάδα θα έχει «καθαρά συμβολικό ρόλο», με αποστολή τη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις του Στρατού, παρελάσεις και άλλες επίσημες τελετές της χώρας.

«Με τη μονάδα αυτή στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα επίλεκτο σώμα που θα αποτίει φόρο τιμής στη στρατιωτική πυγμή και την λαμπρότητα των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και μια μονάδα μάχιμη, έτοιμη να υπηρετήσει την πατρίδα αν χρειαστεί» είπε ο κ. Καμμένος.

Η μονάδα θα έχει δύναμη 500 στρατιωτών και θα φέρει αυθεντικό οπλισμό όπως σάρισες, ασπίδες, τόξα, σφεντόνες, και άλλα σύγχρονα πολεμικά όπλα όπως γιαταγάνια, που θα κατασκευάσει η ΕΛΒΟ  ενώ οι συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης των στρατιωτών θα ακολουθούν τα αρχαιοελληνικά πρότυπα. Η συμμετοχή στη μονάδα θα γίνεται σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο της στρατιωτικής θητείας, ενώ η λειτουργία της, όπως είπε ο κ. Καμμένος, «θα επιβαρύνει ελάχιστα» τον Έλληνα φορολογούμενο. Pαρόμοιες στρατιωτικές μονάδες υπάρχουν και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ελβετική Φρουρά του Πάπα στο Βατικανό, η Βασιλική Φρουρά της Αγγλίας αλλά και η προσωπική φρουρά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, η οποία μάλιστα περιλαμβάνει στρατιώτες απ’όλες τις χρονικές περιόδους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου η απόφαση έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έχει δρομολογηθεί η εξεύρεση πόρων για την δημιουργία της μονάδας, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ως έδρα της τη Σπάρτη, αφού όσοι δεν περνούν τα τέστ θα πετιούνται στον Καιάδα.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Που πας και τα βρισκεις χα χα. Και με τα νεφρα της Πατουλαινας που δεν αντεχουν λιγωθηκα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...