Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Ποίος διέρρευσε το απόρρητο έγγραφο της ΥΠ.ΕΞ. για τον Ρουβίκωνα.Ποίος βρίσκεται πίσω από την διαρροή των εγγράφων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το Απόρρητο έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το ζήτημα της επίθεσης των μελών του Ρουβίκωνα, που σήμερα κάνει τον κύκλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Καταρχήν να σας παραθέσω το έγγραφό με κάποιες επισημάνσεις και μετά θα αναλύσουμε και θα αποδείξουμε ότι τα σαΐνια του δημοσίου κρύβονται από αυτήν την διαρροή που έχει κάνει ρόμπα το ελληνικό κράτος σε όλη την διπλωματική κοινότητα.
Στοιχείο πρώτο : Ο πρώτος κύκλος που είναι σημειωμένος ο αριθμός 32 είναι γνωστός σε όλους τους δικηγόρους. Είναι η αρίθμηση των εγγράφων που κάνει η δικαστική γραμματέας σε κάθε έγγραφό της δικογραφίας για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ότι δεν της λείπει κανένα έγγραφό.

Στοιχείο δεύτερο : Η σφραγίδα αν την ζουμάρουμε βλέπουμε ότι το έγγραφό του ΥΠ.ΕΞ. έχει διανεμηθεί καταρχήν από την Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Ως μέλος αστυνομικής οικογένειας να σας πω ότι η Διεύθυνση αυτή είναι καθαρά επιτελική οπότε είναι αδύνατον να έχει διαρρεύσει το έγγραφό. Το έγγραφό αυτό το έχει στείλει σε υφιστάμενη υπηρεσία, προφανώς στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, που ασχολείται με τις δικογραφίες αναρχικών ομάδων, όπως ο Ρουβίκωνας.

Στοιχείο τρίτο :Ο τελευταίος κυκλωμένος αριθμός (10) είναι επίσης γνωστός στους δικηγόρους. Είναι η αρίθμηση που κάνει ο Εισαγγελέας στα σημαντικά έγγραφα για να ξέρει ποία μπορεί να χρησιμοποιήσει στην αγόρευση του.

Στοιχείο τέταρτο : Το κείμενο της ρηματικής διακοίνωσης που συνοδεύει το έγγραφό αυτό :

Κάποια μέλη/ συνεργοί της αυτοαποκαλούμενης <<Αναρχικής Ομάδας Ρουβίκωνας>>, διεξήγαγαν μιαν επίθεση εναντίον της Πρεσβείας σήμερα(26 Ιουλίου). Μια ομάδα αποτελούμενη από 10 με 15 ακτιβιστές μοίρασε προπαγανδιστικά φυλλάδια και εκτόξευσε μπουκάλια γεμάτα με μαύρη και κόκκινη μπογιά στο κτήριο και στα διπλωματικά αυτοκίνητα που ανήκουν στο προσωπικό μας. Αποστέλλουμε με την παρούσα επιστολή σχετικό φωτογραφικό υλικό. Όπως μπορείτε να διακρίνετε από το καταγεγραμμένο υλικό, η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για την αποτροπή της συγκεκριμένης επίθεσης καθώς και τη σύλληψη των δραστών.

Η Πρεσβεία επίσης θέλει να μοιραστεί την ανησυχία της όσον αφορά στο γεγονός ότι, όπως είναι γνωστό, οι συγκεκριμένες ομάδες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων τους, χρησιμοποιούν βόμβες μολότοφ και ότι ένα τέτοιο περιστατικό, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε απώλεια ανθρώπινων ζωών , ή ακόμα και σε πιο εκτεταμένες φθορές. Συνεπώς, η Πρεσβεία επιθυμεί να υπογραμμίσει ότι αναμένει από την αστυνομία να βρίσκεται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση πιθανών περιστατικών.

Η Πρεσβεία λοιπόν ζητά από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να μεσολαβήσει στις Ελληνικές Αρχές, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο μέλλον και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις Τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα και άλλους φορείς τουρκικών συμφερόντων, που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά; Ποίο το μοναδικό σενάριο;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το έγγραφό αυτό κάποιο στουρνάρι της ασφάλειας αν και χαρακτηρισμένο ΑΠΟΡΡΗΤΟ το έβαλε στη δικογραφία… ΤΕΛΟΣ και τόσο απλά. Και κάποιο άλλο στουρνάρι στην Εισαγγελία δεν ρώτησε αν μπορεί να χορηγήσει απόρρητο έγγραφο ως αντίγραφο για την υπεράσπιση του κατηγορουμένου και το έδωσε χωρίς καν να το σκεφθεί.

Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (Αστυνομία – Δικαστήρια).

Το έγγραφό αυτό μπήκε στη δικογραφία για να χρησιμοποιηθούν ως αποδείξεις οι φωτογραφίες και οι λήψεις από το cctv της πρεσβείας. Αν δε το συνδυάσουμε με την πληροφορία που δίνουν οι ίδιοι οι αναρχικοί ότι στη δίκη δεν κλήθηκε και δεν προσήλθε κανένας εκπρόσωπος της τουρκικής πρεσβείας τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χρησιμοποιήθηκε ως επίσημο αίτημα άσκησης ποινικής δίωξης. Μην ξεχνάμε ότι τα αδικήματα που βαραίνουν τα μέλη του Ρουβίκωνα είναι κατ΄έγκληση διωκόμενα και απαιτείται να υποβληθεί μήνυση, αλλιώς η δικογραφία πάει στα σκουπίδια. Πιστεύω ότι κανείς από την τούρκικη πρεσβεία δεν πήγε να κάνει μήνυση και γι΄αυτό χρησιμοποιήθηκε το έγγραφό. Όμως χρησιμοποιήθηκε με λάθος τρόπος.

Τα απόρρητα που αφορούν δικογραφίες κατά πάγια τακτική ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ μπαίνουν σε ειδικό σφραγισμένο φάκελο με την ένδειξη ερυθράς μελάνης ΑΠΟΡΡΗΤΟ και έτσι είναι στη διάθεση μόνο του προεδρείου της σύνθεσης του δικαστηρίου και του εισαγγελέα, ενώ οι δικηγόροι λαμβάνουν γνώση σε κλειστή συνεδρίαση χωρίς να έχουν δικαίωμα να λάβουν αντίγραφό.

Εδώ όμως είναι ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ότι κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Ή αυτοί είναι στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας ή στα δικαστήρια!

Το θέμα είναι ότι η χώρα μας γίνεται αυτή τη στιγμή διεθνώς ρεζίλι, γιατί βγαίνουν στη δημοσιότητα ρηματικές διακοινώσεις που είναι χαρακτηρισμένες απόρρητες. Και αυτό είναι άλλο ένα πλήγμα και ένα λιθαράκι στη διεθνή αναξιοπιστία μας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...