Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

«δεν θα δουν ποτέ τον ήλιο του Θεού όσο αναπνέουν».

«Δεν θα ακούσουν ξανά ανθρώπινη φωνή. 'Σκοτώστε μας' θα παρακαλάνε'»,
Ομάδα στασιαστών καταδρομέων συνέλαβαν οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης ή δολοφονίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος και όπως είπε υπουργός της κυβέρνησης οι συνωμότες «δεν θα δουν ποτέ τον ήλιο του Θεού όσο αναπνέουν».
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα εντόπισαν το σημείο όπου βρίσκονταν οι 11 φυγάδες καταδρομείς σε δασωμένους λόφους στην περιοχή της Μαρμαρίδας έπειτα από ανθρωποκυνηγητό δύο εβδομάδων. Οι στρατιώτες συμμετείχαν στην ομάδα που επιτέθηκε σε ένα ξενοδοχείο όπου περνούσε τις διακοπές του ο Ερντογάν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, όταν εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού η κυβέρνηση ενέτεινε τον έλεγχο που ασκεί στον στρατό, απολύοντας πάνω από 1.000 στρατιωτικούς στο πλαίσιο της διεύρυνσης, μετά το πραξικόπημα, των διώξεων σε κρατικούς θεσμούς με στόχο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ο υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί δήλωσε πως οι πραξικοπηματίες θα μετανιώσουν πικρά για την προσπάθειά τους να καταλύσουν τη δημοκρατία στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που δείχνουν το βάθος της οργής που αισθάνονται χιλιάδες Τούρκοι οι οποίοι συμμετέχουν σε συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ για να διαδηλώσουν κατά του πραξικοπήματος.
«Θα τους κάνουμε να παρακαλάνε. Θα τους χώσουμε στις τρύπες τους, θα υποστούν τέτοια τιμωρία σε αυτές τις τρύπες που δεν θα δουν ποτέ τον ήλιο του Θεού όσο αναπνέουν», δήλωσε ο Ζεϊμπεκτσί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης κατά του πραξικοπήματος το Σαββατοκύριακο στην πόλη Ουσάκ.
«Δεν θα ακούσουν ξανά ανθρώπινη φωνή. 'Σκοτώστε μας' θα παρακαλάνε'», είπε. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σύστημα όπου κανείς μέσα στις ένοπλες δυνάμεις «να μην διανοηθεί ποτέ ξανά να κάνει πραξικόπημα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σαρωτικών αλλαγών στη δομή του στρατού. Ο Κουρτουλμούς είπε ακόμη πως η Τουρκία μελετά μια αναδιάρθρωση των μυστικών υπηρεσιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...