Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Μήπως θα έπρεπε να μπουν ….”αναδρομικά διόδια”;Το υπουργείο Υποδομών συμφώνησε να καταβάλλει στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται την Ολυμπία Οδό περί τα 46.500.000 ευρώ ως αποζημίωση "για απώλεια εσόδων" εξαιτίας της μη λειτουργίας των σταθμών διοδίων που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης. Η κοινοπραξία ζητούσε, βέβαια, πολύ μεγαλύτερη αποζημίωση και συγκεκριμένα 62.096.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών.

Επιπλέον συμφώνησε να πληρώσει περί τα 25.000.000 ευρώ αποζημίωση στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται την Ιόνια Οδό και το τμήμα Μεταμόρφωση - Σκαρφεια του άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι) παρά να επιταχύνει τις διαδικασίες για την εφαρμογή όσων προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης.

Στις τελευταίες προβλέπεται πως από πέρυσι το καλοκαίρι έπρεπε να λειτουργούν οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων σε Αγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη καθώς και ο μετωπικός σταθμός της Χαλκίδας (στον άξονα Σχηματάρι - Χαλκίδα). Έτσι, οι κάτοικοι των περιοχών που αντιδρούν στη λειτουργία των σταθμών διοδίων δεν επιβαρύνονται, αλλά στην πραγματικότητα επιβαρύνεται το σύνολο των φορολογουμένων.

Πάντως, η κυβέρνηση εξακολουθεί να τηρεί επαμφοτερίζουσα στάση για τους σταθμούς διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη.
 
Πιθανώς ούτε οι κάτοικοι, ούτε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος γνωρίζει πως ήδη το δημόσιο πληρώνει για τη μη λειτουργία των δύο σταθμών διοδίων. Ο κ. Σκουρλέτης, πάντως, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "είπε στους κατοίκους πως θεωρεί ότι με βάση την ανάπτυξη του ευρύτερου οικιστικού ιστού, είναι αδιανόητο να υπάρχουν διόδια στο ύψος της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου".


πηγη: euro2day.gr

 

Το ΣΔΟΕ έκοψε πρόστιμα στα... γαϊδουράκια της Λίνδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...