Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ανοίγουν σιγά –σιγά τα στόματα για τον δολοφόνο της Αίγινας.



Νέα ανατροπή προκύπτει από μαρτυρία κυβερνήτη σκάφους της Αίγινας:  αποβιβάστηκαν δύο επιβάτες του ταχύπλοου κρυφά στη Μονή και... αντικαταστάθηκαν!

Είναι πλέον κοινό μυστικό στο νησί ποιος είναι ο δολοφόνος, οπότε δεν θα αργήσει να βγει στην δημοσιότητα έστω και δια της πλαγίας οδού, όσο και να προσπαθούν να το θάψουν. Eνα είναι σίγουρο.Υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση στην υπόθεση. Αρα.... συμετοχή.... η συνενοχή.

Ένας κυβερνήτης σκάφους που έσπευσε να βοηθήσει στο ναυάγιο και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, ισχυρίζεται και η μαρτυρία των όσων λέει ότι είδε αναφέρθηκε στο zougla.gr .
Εκείνες τις κρίσιμες ώρες παρατήρησε το μοιραίο ταχύπλοο και διαπίστωσε ότι αμέσως μετά τη σύγκρουση προσάραξε για λίγη ώρα σε παραλία της νήσου Μονή, όπου εκεί αποβιβάστηκαν κρυφά 2 άτομα! Και άρα προφανώς οι δύο που αποβιβάστηκαν δεν αναζητούνται από τις Αρχές...
Μάλιστα λέγεται ότι ήταν δύο νεαροί που αφού αφέθηκαν στο νησί «αντικαταστάθηκαν» από άλλους επιβαίνοντες, εκ των οποίων και ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, που ανέλαβε και την ευθύνη!

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, από εκείνο ακριβώς το σημείο έγινε κλήση προς το λιμενικό και αναφορά του συμβάντος από τους υπαίτιους που επέβαιναν στο ταχύπλοο ,η επιχείρηση διάσωσης ήταν ήδη σε εξέλιξη και το στίγμα της κλήσης έχει καταγραφεί από τις λιμενικές αρχές...

Στη συνέχεια, το ταχύπλοο ρυμουλκήθηκε από άλλο ειδικό σκάφος που κατέφθασε στο σημείο και, αντί να συνδράμει στις προσπάθειες περισυλλογής των ναυαγών, το μετέφερε στο λιμάνι της Αίγινας... Ερωτηματικά προκύπτουν από τη στάση του υπουργού Ναυτιλίας, ενώ κάποιοι «βλέπουν» προσπάθειες επηρεασμού της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος αναφέρει στο zougla.gr ότι είναι πρωτοφανές γεγονός ένας υπουργός Ναυτιλίας, ο Θοδωρής Δρίτσας εν προκειμένω, να φεύγει από τις διακοπές του και να συμμετέχει σε μυστική προανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και μάλιστα να κάνει δηλώσεις στον Τύπο σχετικά με τα πορίσματά της.

Κύκλοι από την Αίγινα αναφέρουν ότι ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - που επισκέπτονται συχνά το νησί της Αίγινας- και η προσωπική εμπλοκή του υπουργού να σχετίζεται με αυτό το γεγονός...
Ο ίδιος ο υπουργός μάλιστα σε δηλώσεις του έσπευσε να χαρακτηρίσει ως «έμπειρο» χειριστή τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο...
Ερωτήματα για τον χειριστή του ταχύπλοου

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ναυτική τραγωδία, κάτοικοι του νησιού δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ο χειριστής του ταχύπλοου να μην ήταν ο 77χρονος αλλά ένα από τα άτομα που βρίσκονταν μαζί του στο σκάφος -ή ακόμα και να μην ήταν ο ίδιος ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος στο σκάφος! Όπως είπαν, ο ηλικιωμένος βγήκε μπροστά προκειμένου να πάρει πάνω του την ευθύνη, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο το αγαπημένο του πρόσωπο. Στο μικροσκόπιο του Λιμενικού Σώματος έχουν μπει σειρά ενδείξεων που τείνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Πηγή από την Ελληνική Ακτοφυλακή  ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Μετά από ναυτικό ατύχημα παραμένεις στο σημείο και δεν πας σπίτι σου να περιμένεις να σε συλλάβουν (όπως έγινε στην περίπτωση του 77χρονου, ο οποίος φώναξε ο ίδιος τους λιμενικούς να τον συλλάβουν σε σπίτι συγγενικού του προσώπου). Παραμένεις στο σημείο, ακόμα και αν βουλιάζεις και εσύ από το ατύχημα που δημιούργησες. Μοιράζεσαι τα σωστικά και τη ζωή σου την ίδια, αν χρειαστεί».

«Η έννοια της "εγκατάλειψης" είναι πολύ πιο αυστηρή στη θάλασσα απ’ ότι στη ξηρά (με τους ασυνείδητους οδηγούς αυτοκινήτων που παρατούν τα θύματά τους αιμόφυρτα στην άσφαλτο). Στη θάλασσα η εγκατάλειψη είναι απάνθρωπη και δεν συμβαίνει ούτε μεταξύ εχθρικών πολεμικών πλοίων που αφού βυθίσει το ένα το άλλο, περισυλλέγουν ναυαγούς, οι οποίοι τελούν στη συνέχεια υπό κράτηση. Διεθνής ηθικός κανόνας της ναυτοσύνης πάνω απ’ ολα!»

Αυτό, λοιπόν, που ακούγεται και εξετάζεται κατά τη διάρκεια της προανάκρισης είναι ότι κυβερνήτης του ταχύπλοου ήταν ο ανιψιός του 77χρονου, στον οποίο έχει μεγάλη αδυναμία καθώς ο ίδιος είχε χάσει τον υιό του ή ο γαμπρός του (άνδρας της κόρης του). Ο υπουργός ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ανατρέπει αυτό το σενάριο δηλώνοντας ότι  «η κόρη και ο γαμπρός του Λυκουρεζου προσκόμισαν εισητήρια που βεβαίωναν πως ταξίδεψαν από την Κρήτη προς Αθήνα το απόγευμα της του δυστυχήματος όταν ενημερώθηκαν για τα γεγονότα».

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και μαρτυρίες κατά τις οποίες το ταχύπλοο κινείτο με μεγάλη ταχύτητα και ο χειριστής του είχε προχωρήσει σε επικίνδυνους ελιγμούς -εξέλιξη που ενδεχομένως να συνδέεται με το νεαρό της ηλικίας του και να μη συνάδει μ’ έναν ηλικιωμένο.

Αυτό πιστεύει και ο αδελφός του νεκρού καπετάνιου της λάντζας, που δηλώνει βέβαιος ότι ο 77χρονος δεν είναι ο δράστης του τραγικού ναυτικού δυστυχήματος της Αίγινας. Μιλώντας την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ καταγγέλλει μάλιστα ότι ο χείριστης του ταχύπλοου έδρασε με απόλυτη ψυχραιμία για να καλύψει τα ίχνη του, σημειώνοντας ότι μετά το ναυτικό δυστύχημα, ο φερόμενος ο δράστης και οι υπόλοιποι επιβάτες του ταχύπλοου εγκατέλειψαν το σημείο και πήγαν σε κατοικία της Αίγινας για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

«Σηκωθήκανε και φύγανε, πήγαν σπίτι τους συμβουλευτήκανε τι θα πούνε, και τώρα που θα πάει σε κανένα νοσοκομείο ποιος να τιμωρηθεί; Ο 80χρόνος; πλάκα κάνουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως υποστήριξε μια από τις επιβάτες της λάντζας την προηγούμενη ημέρα το ίδιο ταχύπλοο έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στο ίδιο ακριβώς σημείο της τραγωδίας...



Με τουλάχιστον 21 μίλια την ώρα έτρεχε το ταχύπλοο σκάφος ο νεαρός …δολοφόνος που πάνε να καλύψουν .

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΟΤΙ Ο ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ ΕΙΝΑΙ 33 ΒΑΘΜΟΥ !!!!!
ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΩΝΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ !!!!
ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ .......!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κουφοντινας σε εκεινα τα μερη δεν περιτριγυριζε; Οι μισοι υπουργοι του Συριζα εκει δεν εξωχεζωντε;
Κοιτα να δεις μεγαλεια η Αιγινα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...