Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Ζητώντας απόδειξη καταστρέφετε την οικονομίαΟ μύθος της απόδειξης.
Ο μύθος της απόδειξης είναι ένα απλό παράδειγμα για να κατανοήσει ο απλός κόσμος, για το πως εξαφανίζεται από την αγορά το χρήμα. Ιδιαίτερα δε όταν οι στρόφιγγες της πρόσβασης στην ρευστότητα έχουν κλείσει προ πολλού.
Ο μύθος τις απόδειξης αναδεικνύει την απάτη των Ευρωπαίων εταίρων μας και μιας κάστας οικονομικών παραγόντων που απολαμβάνουν τα πάντα στην υγειά των κορόιδων.
Ο μύθος της απόδειξης, είναι ένα ακόμα μέσω αποπροσανατολισμού και ενοχοποίησης του λαού, ακριβώς όπως την «έστησε» ο Πάγκαλος με την περιβόητη φράση… «μαζί τα φάγαμε»
Ο μύθος της απόδειξης που ψάχνουμε για ρουφιάνους και καταδότες, ώστε να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός. Να στρέψουν κυρίως τους δημόσιους υπάλληλους και τους συνταξιούχους εναντίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς οι «κόφτες» για μισθούς και συντάξεις, θα ενεργοποιούνται κάθε φορά που «κλέβουν» την οικονομία οι δεύτεροι.
Ο μύθος της απόδειξης για τον οποίο δεν μιλά κανένας. Που πάνε τα λεφτά που εισπράττονται από το θεσμοθετημένο από την Ε.Ε. ΦΠΑ? 
  • Φόρος προστιθεμένης αξίας (ΦΠΑ). Οι πόροι ΦΠΑ καθιερώθηκαν με την απόφαση της 21ης Απριλίου 1970, και τούτο διότι οι παραδοσιακοί ίδιοι πόροι δεν θα επαρκούσαν πλέον για τη χρηματοδότηση του κοινοτικού προϋπολογισμού. 
  • Ακαθάριστο εθνικό εισόδημα (ΑΕΕ). Το 1988, το Συμβούλιο αποφάσισε να θεσπίσει και έναν τέταρτο ίδιο πόρο, με βάση υπολογισμού, την εποχή εκείνη, το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ). Ο πόρος αυτός προοριζόταν να αντικαταστήσει τον πόρο ΦΠΑ στο ρόλο του δημοσιονομικού εξισορροπιστή. 
Οι ίδιοι πόροι τίθενται στη διάθεση της Ένωσης μηνιαίως από τα κράτη μέλη πιστώνοντας το λογαριασμό «ίδιοι πόροι» που έχει ανοιχθεί από την Επιτροπή, συνήθως στην εθνική κεντρική τράπεζα. Οι παραδοσιακοί ίδιοι πόροι εγγράφονται κάθε μήνα με το ρυθμό που εισπράττονται. Ως προς τους πόρους ΦΠΑ και ΑΕΕ, αυτοί αποδίδονται στην Επιτροπή την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, και τούτο κατά το ένα δωδέκατο του προβλεπόμενου ύψους τους που εμφαίνεται στον κοινοτικό προϋπολογισμό. Όσον αφορά τις ειδικές ανάγκες πληρωμής των γεωργικών δαπανών, είναι δυνατό, ωστόσο, να κληθούν τα κράτη μέλη από την Επιτροπή να προκαταβάλλουν έναν ή δύο μήνες κατά το πρώτο τρίμηνο εγγραφής των προβλεπομένων ποσών ως πόρους του ΦΠΑ και/ή του ΑΕΕ…»
Με τα γραπτά της Ε.Ε. λοιπόν, η εθνική οικονομία πάει περίπατο.
Ή καλύτερα πάει Βρυξέλλες.
Ζητώντας απόδειξη ενισχύετε την μεγάλη οικογένεια των Βρυξελλών. Κάποτε ξέραμε ότι οι ίδιοι πόροι είναι η αυτοχρηματοδότηση.  Τώρα μάθαμε ότι όταν πληρώνει ο λαός λέγονται κι έτσι.
Μας έχουν πείσει ότι ζητώντας απόδειξη προσφέρετε στην εθνική οικονομία? Μπούρδες. Με την βοήθειά σας εξαφανίζουν το χρήμα από την αγορά.
Δείτε πως εξαφανίζουν με το ΦΠΑ – δηλαδή με την απόδειξη που ζητάτε – το χρήμα από την χώρα μας:
Ας υποθέσουμε ότι έχετε στην κατοχή σας ένα 100ευρω. Ας υποθέσουμε…
-Πάτε στον υδραυλικό και του λέτε θέλω απόδειξη για την εργασία των 80,64 € που σας έκανε και σας παίρνει φυσιολογικά όλο το 100ρικο.
Τότε το 100ρικο γίνεται στον υδραυλικό – ως δια της οδηγίας της Ε.Ε. – 80,64€. Τα 19,36 ταξιδεύουν για τους «θεσμούς» με την μορφή ΦΠΑ και όχι για το κράτος που διατυμπανίζουν…
-Παίρνει ο υδραυλικός τα χρήματα που του έμειναν και για μια βλάβη λέει στον ηλεκτρολόγο ότι θέλει απόδειξη για τα 80,64€
Τότε τα 80,64€ γίνονται 65,03 €, τα υπόλοιπα στους «θεσμούς»…
-Πάει ο ηλεκτρολόγος στο γιατρό και θέλει απόδειξη.
Τα 65,03 ευρώ γίνονται 52,44€ …
-Πάει ο γιατρός στο χασάπη και του λέει θέλω απόδειξη…
Από τα 52,44€ μένουν και πάλι ως δια μαγείας …42,29 €
-Πάει ο χασάπης να πάρει βιβλία στο παιδί του και από τα 42,29€ με απόδειξη μένουν στον βιβλιοπώλη τα 34,10
-Ο βιβλιοπώλης πάει στον μανάβη με τα 34,10 και με την απόδειξη που κόβει ο μανάβης μένουν σε αυτόν τα 27,5 €
-Πάει ο μανάβης στον ψαρά και από τα 27,5 € με απόδειξη του μένουν τα 22,20€…
Στο τέλος πρέπει να πληρώσει και τον φόρο εισοδήματος αλλά και το ΕΝΦΙΑ για το σπίτι που του άφησε ο παπούς του….
Καταφέρνει με πολύ κόπο να πληρώσει τον φόρο του και … του κόβουν το ρεύμα.
Φυσικά για τον φόρο που πληρώνει δεν έχει καμία παροχή και ανταποδοτικότητα.

Oλόκληρο το ενδιαφέρον άρθρο ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΑΜΕ ΔΕ ΖΗΤΑΜΕ , ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΠΑΝΕ ......
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...