Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Η πουτάνα η ιστορία, κάνει συνεχώς…. κύκλους.



Σε αυτή την χώρα από πού να πιαστείς, και να μην βρωμίσεις απίστευτα.
Πόλεμος μεταξύ των διεκδικητών για τις 4 τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, μετά την αποκάλυψη ότι ο δικηγόρος του Δημοσίου Γ.Ματζουράνης είναι ταυτόχρονα και δικηγόρος του εφοπλιστή και υποψήφιου για μία από τις άδειες, Ε.Μαρινάκη.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι λίγα λεπτά με τις 11 το βράδυ οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και Alpha που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, διέκοψαν το κανονικό τους πρόγραμμα και με έκτακτα δελτία εξαπέλυσαν επίθεση στη διαγωνιστική διαδικασία για τις άδειες.
Μάλιστα αναφέρθηκαν και στον δικηγόρο που εκπροσωπεί το Δημόσιο στον διαγωνισμό τον ΓΜατζουράνη, σημειώνοντας ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε υπερασπιστεί σε άλλη υπόθεση έναν από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και συγκεκριμένα τον κ. Μαρινάκη, εγείροντας θέμα ηθικής τάξης!
Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, ο Μαντζουράνης ήταν ο νομικός εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αίτηση εξαίρεσης κατά του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου που έχει το φάκελο της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και η οποία ήταν να εκδικαστεί στα μέσα Ιουλίου. 

Ο Γ.Μαντζουράνης, εκπροσωπώντας το δημόσιο στη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, εμφανίστηκε το απόγευμα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας υπερασπιζόμενος, επί της ουσίας, το σχήμα Καλογρίτσα στην εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Το σχήμα Καλογρίτσα κατέθεσε με 40 λεπτά καθυστέρηση την εγγυητική επιστολή προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των εκπροσώπων των υπόλοιπων συμμετεχόντων οι οποίοι υποστήριξαν ότι υπήρξε άνωθεν εντολή σε υπάλληλο της Γραμματείας προκειμένου το πρωτόκολλο να παραμείνει ανοιχτό. 

Η αποκάλυψη για το ρόλο Μαντζουράνη ρίχνει βαρύτερη τη σκιά στο πλήθος ενστάσεων και ερωτημάτων για το αδιάβλητο του διαγωνισμού που ήδη έχει συγκεντρώσει τα πυρά όλων των υποψηφίων για τα κενά στα ζητήματα του λογισμικού, της πιστοποίησής του και της ασφάλειας του απορρήτου της διαδικασίας
Ο Μαντζουράνης, έκανε την εξής δήλωση: Δεν είμαι δικηγόρος του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη σε καμία υπόθεση. συνήγορος υπεράσπισης του συγκατηγορουμένου του κ. Μαρινάκη και δικηγόρου κ. Θεόδωρου Κουρίδη στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών.
Τουναντίον είμαι συνήγορος υπεράσπισης του κ. Δημήτρη Κοντομηνά στην ποινική υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στην φορολογική-ποινική υπόθεσή του.

Και επειδή εμείς όπως πάντα δεν ξεχνούμε…. λέμε…

Το Σκάνδαλο Κοσκωτά αφορούσε ένα μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο το οποίο κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική σκηνή κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990.
Παράλληλα σηματοδότησε, κυρίως, τον αγώνα για τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε. και των τραπεζών. Κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου υπήρξε ο τραπεζίτης Γιώργος Κοσκωτάς πλην όμως ενεπλάκησαν σ΄ αυτό και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
Παραπέμφθηκαν σε δίκη ο Ανδρέας Παπανδρέου πρώην Πρωθυπουργός, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης τέως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο Μένιος Κουτσόγιωργας πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Δημήτρης Τσοβόλας πρώην Υπουργός Οικονομικών και ο Γιώργος Πέτσος  πρώην Υφυπουργός Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας. Από αυτούς, ο Ανδρέας Παπανδρέου κρίθηκε αθώος σε όλες τις κατηγορίες, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε γιατί είχε ήδη εκλεγεί Ευρωβουλευτής και το Ευρωκοινοβούλιο δεν ήρε την ασυλία του, ενώ ο Μένιος Κουτσόγιωργας πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της δίκης. Ο Δημήτρης Τσοβόλας και ο Γιώργος Πέτσος κρίθηκαν ένοχοι για παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Οι ποινές τους ήταν 2,5 χρόνια (εξαγοράσιμη) για τον πρώτο και 10 μήνες με αναστολή για τον δεύτερο, με αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δύο, για τρία και δύο χρόνια αντίστοιχα. Η ολοκληρωτική αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1992 επιβεβαίωσε το κύρος του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, και η επιστροφή του στην εξουσία το 1993 ερμηνεύθηκε ως προσωπικός θρίαμβος ενάντια στους κατηγόρους του. Αντίθετα, η απόφαση της ηγεσίας της Αριστεράς να συμπράξει με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη οδήγησε στην εκλογική καθίζησή της, και η περίοδος συγκυβέρνησης είναι γνωστή ως «βρώμικο ’89».
Μια από τις σημαντικότερες πτυχές του σκανδάλου Κοσκωτά ήταν η εμπλοκή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Μένιου Κουτσόγιωργα, ο οποίος έχασε την ζωή του στο Ειδικό Δικαστήριο.
Ο Κουτσόγιωργας συνδεόταν με τον στενό συνεργάτη του Κοσκωτά Ιωάννη Ματζουράνη ο οποίος προερχόταν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην οποία είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου. Το φθινόπωρο του 1988 ανοίχτηκε μέσω του Ματζουράνη ένας τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα του Κουτσόγιωργα στην Ελβετία . Στη συνέχεια, λίγες εβδομάδες πριν τοποθετηθεί επίτροπος στην Τράπεζα Κρήτης, ο Ματζουράνης μετέφερε 1,200,000 δολάρια στον λογαριασμό του Μένιου Κουτσόγιωργα. Ο Μαντζουράνης δεξί χέρι του Κουτσόγιωργα, με ιδιόχειρο σημείωμά του 20 σελίδων, που έφθασε στις εφημερίδες από τις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου είχε προφυλακισθεί για την υπόθεση Κοσκωτά, καταγγέλλει ότι ο Κουτσόγιωργας εισέπραξε από τον Κοσκωτά 2 εκατ. δολάρια, τα οποία κατατέθηκαν σε λογαριασμό του ιδίου και μελών της οικογενείας του σε ελβετική Τράπεζα! Στο σημείωμά του αυτό ο Γιάννης Μαντζουράνης, περιγράφει λεπτομερώς το χρονικό του ανοίγματος του λογαριασμό στην Ελβετία για την «οικογένεια των Ρώσων», όπως κωδικά ονόμαζε την οικογένεια Κουτσόγιωργα καθώς και τις κινήσεις μεταφοράς ποσών που έκανε! Γράφει χαρακτηριστικά:
«Τέλη Ιούλη 1988 ανοίγω λογαριασμό με τη βοήθεια του τραπεζίτη Elshon στην UBS. 4 ή 5 Αυγούστου 1988 ο Γ . Κοσκωτάς και η γυναίκα του μεταβαίνουν στη Γενεύη και μου καταθέτουν στον παραπάνω λογαριασμό 2.000.000 δολάρια.». Ο Ματζουράνης υποστήριξε ότι η κατάθεση έγινε εν γνώσει του Κουτσόγιωργα ενώ ο Κουτσόγιωργας υποστήριξε ότι παγιδεύτηκε από τους Κοσκωτά/Ματζουράνη και ότι δεν είχε γνώση για το συγκεκριμένο έμβασμα. Ο Κουτσόγιωργας λίγες εβδομάδες μετά, έδωσε εντολή να επιστραφεί όλο το ποσό πίσω στον λογαριασμό του Ματζουράνη από τον οποίο εμβάστηκε και έκλεισε τον λογαριασμό. Η υπόθεση αυτή γνωστοποιήθηκε έξι μήνες μετά από συνέντευξη του Κοσκωτά στο περιοδικό ΤΙΜΕ όταν ήταν πλέον φυλακισμένος στις ΗΠΑ. Ο Ματζουράνης όταν κλήθηκε από την δικαιοσύνη κατέθεσε ότι τα χρήματα ήταν αντικείμενο δωροδοκίας σε σχέση με τον Ν. 1806/88 (Κουτσονόμος) που είχε ψηφιστεί στις αρχές Αυγούστου 1988 και θα παρείχε κάποια προνόμια στο Κοσκωτά σε σχέση με τον έλεγχο της Τράπεζα Κρήτης. Η κατάθεση του Ματζουράνη επέφερε ευνοϊκή νομική μεταχείριση για τον ίδιο και καίριο πολιτικό πλήγμα για τον Κουτσόγιωργα, διότι για την υπόθεση αυτή προφυλακίστηκε όμως αθωώθηκε με ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Αθηνών και με σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Επίσης από το ίδιο δικαστήριο η ποινική δίωξη και η προφυλάκιση του κρίθηκαν παράνομες ως καθ υπερβασιν εξουσίας.
Ο στενός σύμβουλος του μετέπειτα πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στρατηγός Γρυλλάκης γράφοντας για αυτά τα γεγονότα στο βιβλίο του, αναφέρει ότι ο Ματζουράνης συμφώνησε να καταθέσει και να δώσει στοιχεία εναντίον του Κουτσόγιωργα μετά από συνεννόηση μαζί του και με στελέχη της ΝΔ που του παρείχαν υποσχέσεις για ευνοϊκή νομική μεταχείριση και αμοιβή 20 εκατομμύρια δραχμές. Ο Κουτσόγιωργας κατά τη διάρκεια της δίκης υποστήριξε ότι ο Ν 1806/88 (Κουτσονόμος) δεν επηρέαζε τις ελεγκτικές δυνατότητες της Τράπεζας της Ελλάδος. Στα πλαίσια της δίκης αναδείχτηκε ότι κύρια ευθύνη για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης είχε η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας που δεν έκανε τους απαραίτητους ελέγχους την κρίσιμη περίοδο 1985-1988. Σημαντικό ρόλο εκείνη την περίοδο όσο αφορά την διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος έπαιξαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τα οποία έγινε κριτική στο κατά πόσο τηρούσαν τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην κάλυψη των γεγονότων καθώς πολλές φορές έδωσαν την εντύπωση ότι επιτελούσαν ρόλο δημοσιογράφου, εισαγγελέα και δικαστή μαζί.
Την ίδια περίοδο υπήρξε και μια άλλη υπόθεση που αφορούσε κίνηση χρημάτων προς τον αρχηγό της ΝΔ. Κ. Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της ΝΔ. Κ. Μητσοτάκης είχε εισπράξει εκατομμύρια δολάρια από τον εφοπλιστή Αριστείδη Αλαφούζο την περίοδο 1988-1991 δίνωντας του μάλιστα ληγμένα κουπόνια . Απο ότε επαιζαν τα... ληγμένα. Αυτή η υπόθεση όμως είχε πολύ διαφορετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά την δικαστική της αντιμετώπιση και την αντιμετώπιση της από τα ΜΜΕ γενικότερα σε σχέση με την περίπτωση Κουτσόγιωργα και του σκανδάλου Κοσκωτά. Αυτή η διαφορά αντιμετώπισης αποδόθηκε στον ανταγωνισμό πολιτικών και εκδοτικών συμφερόντων και ήταν ένας από τους λόγους που οι δικαστικές διώξεις κατά μελών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κρίθηκαν από μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης ως πολιτικές.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΩΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟ......
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ........

Ανώνυμος είπε...

ΡΟΥΠΕΡ ΜΕΡΝΤΟΧ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...