Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Χρυσός και ο Πετρούνιας.

«Ναι ρε φίλε, Πετρούνια! Πάμε για χρυσό». Η ατάκα σήμα κατατεθέν του Λευτέρη Πετρούνια ακούστηκε και στο Ρίο, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων ήταν άψογος. Ο τύπος ολοκλήρωσε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα (6,8 βαθμός δυσκολίας). Ήταν αψεγάδιαστος και η προσγείωσή του άψογη.
Συγκέντρωσε 16.000 βαθμούς από τους κριτές, βαθμολογία ιδιαίτερα υψηλή.Δεν άγγιξε το τέλειο, ΗΤΑΝ τέλειος.

Άφησε πίσω του δεύτερο τον χρυσό ολυμπιονίκη του Λονδίνου Βραζιλιάνο Αρθούρ Ζανέτι με 15,766β. (6,70). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιαζίν με  15,700β. (6,80). Μπράβο στον Λευτέρη Πετρούνια που για άλλα μια φορά έκανε τους Έλληνες περήφανους σε πολύ δύσκολες εποχές.
Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 χρόνια, τότε που στην Αθήνα το 2004 ο Δημοσθέσης Ταμπάκος είχε κατακτήσει κι αυτός το χρυσό στους κρίκους. Γεννημένος νικητής, λίγο πριν γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, το Σεπτέμβριο του 2015, έχασε τον πατέρα του από πνευμονικό οίδημα, παρόλα αυτά, βρήκε το δρόμο και τον τρόπο και θριάμβευσε, αφιερώνοντας το ΧΡΥΣΟ στον αγαπημένο του πατέρα, ως φόρο τιμής στον γεννήτορά του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...