Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η πολιτική παρτουζα καλά κρατεί.



Τη νέα ηγεσία του διεθνούς αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» -μετά την παραίτηση του Π. Ρουμελιώτη- επέλεξε η κυβέρνηση. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο επίκουρος καθηγητής Δημήτρης Δημητρίου. Την πρόταση της κυβέρνησης υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Για τις σχέσεις του κ. Δημητρίου με τον κ. Σπίρτζη πάντως σε παλαιότερο αποκαλυπτικό δημοσίευμά του το Βήμα έχει γράψει τα εξής:
Οι ιστορίες που τον περιβάλλουν (τον κ. Σπίρτζη) συνθέτουν από μόνες τους την προσωπικότητά του. Ιδού μια ενδεικτική που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο Κτηματολόγιο. Τον Δεκέμβριο του 2012 ο τοπογράφος μηχανικός Γιώργος Σωτηράκος υπέβαλε αγωγή διαιτησίας στο ΤΕΕ κατά της Κτηματολόγιο ΑΕ (σήμερα ΕΚΧΑ ΑΕ) ζητώντας 4.250.000 ευρώ επιπλέον αμοιβή για το έργο της κτηματογράφησης τεσσάρων δήμων στην Κέρκυρα.
Τον Απρίλιο του επόμενου έτους ο τότε πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης διόρισε διαιτητή τον πολιτικό μηχανικό, στενό φίλο του και καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος ολοκλήρωσε την εκδίκαση της αγωγής τον Ιούλιο του 2013. Τα ίχνη της απόφασης χάνονται για σχεδόν δύο χρόνια. Η υπόθεση όμως αναδύεται από τα συρτάρια τον Μάιο του 2015 - ο κ. Σπίρτζης είναι τότε αναπληρωτής υπουργός -, όταν ο κ. Δημητρίου δημοσιεύει την απόφασή του. Με αυτήν δικαιώνει τον ενάγοντα μηχανικό και του επιδικάζει αποζημίωση ύψους 4.170.000 ευρώ συν 800.000 τόκους, ποσό που βαρύνει την εταιρεία Κτηματολόγιο, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο.
Γιατί καθυστέρησε 20 μήνες να δημοσιευθεί μια απόφαση που ελήφθη μέσα σε τρεις μήνες; Η διαιτητική απόφαση του κ. Δημητρίου προέβλεπε ότι το αρχικό ποσό της αποζημίωσης θα προσαυξάνεται με επιτόκιο υπερημερίας για κάθε μέρα από την κατάθεση της προσφυγής ως την πληρωμή. Έτσι το γραφείο Σωτηράκου μπορεί να εισπράξει περίπου 800.000 ευρώ σε τόκους, από τα οποία οι 500.000 ευρώ αφορούν την περίοδο που καθυστερούσε να δημοσιευθεί η απόφαση!
Την περίοδο που γίνονται αυτά ο κ. Δημητρίου, ο οποίος διετέλεσε από τον Μάρτιο του 2010 ως τον Δεκέμβριο του 2012, επί κυβέρνησης Παπανδρέου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, τοποθετήθηκε από τον κ. Σπίρτζη στο διοικητικό συμβούλιο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το Κτηματολόγιο εκπροσώπησε στην παραπάνω υπόθεση η επί 12 χρόνια υπεύθυνη Προγραμματισμού των Έργων Χριστίνα Κλωνάρη, η οποία λίγο αργότερα ανέλαβε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της ΕΚΧΑ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...