Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Σάρλοτ: Κατέβασαν την εθνοφρουρά στους δρόμους.





Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έθεσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας την πόλη της Σάρλοτ μετά τη δεύτερη συνεχόμενη νύχτα σοβαρών επεισοδίων για τον θάνατο Αφροαμερικανού που πυροβολήθηκε από αστυνομικό την Τρίτη το βράδυ. Μετά την ανακήρυξη της Σάρλοτ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πλέον στους δρόμους της πόλης βγαίνει και ο στρατός εκτός από την αστυνομία άνδρες της οποίας έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών για να αντιμετωπίσουν τα εξαγριωμένα πλήθη.
Οι διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους με κούτες και άλλα αντικείμενα και άναψαν φωτιές, προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Ένα κομμάτι των εξεγερθέντων επιχείρησε να εισβάλει σε διάφορα μαγαζιά, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε τζαμαρίες.
Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών. Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ξεπερνούν τους 85. Αφορμή για την έναρξη των επεισοδίων αποτέλεσε ο θάνατος του 43χρονου και πατέρα επτά παιδιών Κιθ Λαμόντ Σκοτ σε πάρκινγκ πολυκατοικίας την Τρίτη.
Οι συγγενείς του υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε θανάσιμα τον 43χρονο ενώ απλά βρισκόταν δίπλα στο αυτοκίνητό του και διάβαζε ένα βιβλίο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...