Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ρουβίκωνας: «Μια απάντηση προς την οικογένεια Μητσοτάκη Μπακογιάννη και το κόμμα της»Μην τον μπροκάρετε, γιατί θα… στείλει τον Μάκη με το τσεκούρι.

Με ένα κείμενο που τιτλοφορείται «Μια απάντηση προς την οικογένεια Μητσοτάκη Μπακογιάννη και το κόμμα της» η αναρχική ομάδα απαντάει στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για το «άβατο των Εξαρχείων» και το δόγμα «νόμος και τάξη».

Στο...μακροσκελές κείμενο του «Ρουβίκωνα», το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικής πληροφόρησης indymedia, σημειώνεται μεταξύ άλλων το εξής:

Δεν αμφιβάλλουμε ότι το κράτος μπορεί με στρατιωτικούς όρους να σπάσει τις καταλήψεις, να φυλακίσει αναρχικούς, να βάλει μόνιμα και μαζικά δυνάμεις καταστολής στα Εξάρχεια. Πιθανόν να μπορεί να το κάνει και σε ένα μήνα. Αλλά θα πρέπει όλοι τους, δεξιά και αριστερά να έχουν υπόψη τους ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει και μάλιστα αρκετές φορές. Η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η αδιαλλαξία των αναρχικών και πάνω από όλα το δίκαιο του αγώνα τους και το μικρό αλλά υπαρκτό ρίζωμά τους στο έδαφος της εκμεταλλευόμενης και καταπιεζόμενης κοινωνίας είναι αυτά που τους έδωσαν τη δύναμη να αντισταθούν, να επιβιώσουν και να αναπτύσσονται. Κι έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό,  θέλει να τσακίσει τον Ρουβίκωνα ας έρθει να το κάνει. Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν και με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει. Η εμπειρία του πρέπει να του έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει...».*Ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...