Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Το μεγάλο….βοσκοτόπι.



To λαμόγιο ο Καραμπάτσης που χαρίζει τα 5.000 στρέμματα στο νέο καναλάρχη-βοσκό, αξίας όπως υποστηρίζει εκατό εκατομμυρίων ευρώ- στον ισολογισμό της εταιρείας του πριν από τρία χρόνια, δηλώνει αξία οικοπέδων και γηπέδων που διαθέτει, μόλις 119.000 ευρώ
Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Alpha για το δανεικό βοσκοτόπι χαμηλής αξίας, το οποίο χάρισε στον κ. Καλογρίτσα μια τηλεοπτική άδεια.
Συμβόλαια αγοραπωλησίας και μαρτυρίες κάτοικων της Ιθάκης, αποδεικνύουν ότι στην επίμαχη έκταση συμπεριλαμβάνονται πολλά καταπατημένα στρέμματα, δασική γη και αρχαιολογικά μονοπάτια.
Μάλιστα όπως αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή στην Ιθάκη το στρέμμα κοστολογείται από 200 έως 400 ευρώ το πολύ. Κατά συνέπεια η αξία των 5.029 στρεμμάτων που εμφανίζονται ως εγγύηση στο πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας δεν μπορεί να ξεπερνάνε τα 2 εκατ. ευρώ και όχι 100 εκατ.
Σύμφωνα με τον Alpha το πόθεν έσχες Καλογρίτσα, βάσει του οποίου του δόθηκε τηλεοπτική άδεια είναι διάτρητο από κάθε άποψη. Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, για τα τρία από τα πέντε χιλιάδες στρέμματα της Ιθάκης, δεν υπάρχουν ούτε καν οριστικά συμβόλαια.
Ο επιχειρηματίας-φίλος του Καλογρίτσα που του παραχώρησε την έκταση, φέρεται να την έχει αποκτήσει από δύο αδέλφια, τα οποία έχουν πεθάνει, με ένα προσύμφωνο που συντάχθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια.
Σύμφωνα πάντα με τον Alpha, εκτεθειμένος δεν είναι μόνο ο κ. Καλογρίτσας, αλλά και ο φίλος του.

 «Δωράκι» 13 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία Καλογρίτσα για έργο στη Λέσβο

Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις προκαλεί η έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης ύψους 12,8 εκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή και αναβάθμιση του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου στο νησί της Λέσβου, έργο το οποίο έχει αναλάβει η κοινοπραξία Καλογρίτσα.
Η εκτέλεση του έργου έχει ανατεθεί από το Μάιο του 2012 σε κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει και η κατασκευαστική εταιρεία Τοξότης Α.Ε., ιδιοκτησίας του Χρήστου Καλογρίτσα, ο οποίος είναι πατέρας του Γιάννη Καλογρίτσα που πήρε μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και είναι κουμπάρος με τον υπουργό υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.
Το ζήτημα ηθικής τάξεως προκύπτει καθώς η πίστωση του ποσού των 12,8 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίνεται από το υπουργείο υποδομών λίγες μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή της δημοπρασίας για τη χορήγηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.


Να ρωτήσουν τον… Καλογρίτσα που πήρε με αέρα δάνειο 5,6 εκατ. ευρώ, πότε θα επανέλθει στο ταμπλό .

Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2016 η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας "ATTICA BANK A.T.E.".
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του τύπου σχετικά με εξελίξεις που αφορούν στην εταιρεία και κυρίως σχετικά με χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος για προσωρινό πάγωμα της χορήγησης νέων δανείων, αποφάσισε, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, να ζητήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών όπως προβεί σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας "ATTICA BANK A.T.E μέχρις ότου η ως άνω εταιρεία ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις τρέχουσες εξελίξεις.
Η μετοχή πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευση υποχωρούσε 3,45% στα 0,056 ευρώ και είχαν αλλάξει χέρια 76.084 μετοχές.

Η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου

«Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2016 η  διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας “ATTICA BANK A.T.E.”.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του τύπου σχετικά με εξελίξεις που αφορούν στην εταιρεία  και κυρίως σχετικά με χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος για προσωρινό πάγωμα της χορήγησης νέων δανείων, αποφάσισε, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, να ζητήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών όπως προβεί σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας “ATTICA BANK A.T.E.”, κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005 (ΦΕΚ Α΄/178/14.7.2005), μέχρις ότου η ως άνω εταιρεία ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις τρέχουσες εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...