Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Βιάζονται να ολοκληρώσουν το σκάνδαλο.



Την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό αξιολογούν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε εκπρόσωπός της.
«Οι ελληνικές Αρχές δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο του Μνημονίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προώθηση της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί βασικό επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης» πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος. «Σύμβολο κωλυσιεργίας και κακοδιαχείρισης» χαρακτήρισε τις καθυστερήσεις στο Ελληνικό. Ο εν λόγω αξιωματούχος, βάζοντας στο «στόχαστρο» όσους μπλοκάρουν την επένδυση, σχολίασε ειρωνικά ότι «προφανώς τα αεροπλάνα προσγειώνονταν πάνω σε αρχαιολογικά ευρήματα» επί δεκαετίες. 

Σιγά να μη ζήτησαν οι δανειστές να δοθεί/χαρισθεί το Ελληνικό στο Λάτση. Τις "δουλίτσες" τις  κάνει το Μαξίμου. Το MoU (Memorandum of Understanding) για το Ελληνικό είναι μια μη δεσμευτική συμφωνία μεταξύ δύο ή περισσοτέρων μερών που περιγράφει τους όρους και τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας, που ΘΑ γίνει. Το MoU είναι μια μη δεσμευτική συμφωνία και ανα πάσα στιγμή μπορεί να σπάσει. Θεωρείται σαν ένα σοβαρό κείμενο για τη δικαιοσύνη αλλά δεν δεσμεύει τον επενδυτή αλλά το κράτος, αφού από τη στιγμή που ένα MoU περάσει από τη Βουλή γίνεται νόμος του κράτους. Τα MoU μερικές φορές είναι και μυστικές συμφωνίες που έρχονται να αλλάξουν υπάρχουσες συμφωνίες. Κατά την υπογραφή των MoU (εκτός ίσως από μίζες) δεν υπάρχει μεταφορά χρημάτων. Μυστικά MoU μπορεί να έχει και η ΤτΕ με άλλες Τράπεζες. Το τι λέει αυτή η συμφωνία έχει ήδη γραφεί. Είναι ασύμφορη για τη χώρα και έχω αποδείξει το γιατί, πέραν του ότι το Ελληνικό χαρίζεται ουσιαστικά στον επενδυτή. Το κόλπο με τη μακέτα για έργα που ΘΑ γίνουν στο Ελληνικό έχει ξαναπαιχτεί και με άλλες "επενδύσεις" που δεν έγιναν ποτέ.


Fraport - Η αποικιοκρατική σύμβαση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...