Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Αυτό θα ήταν αιτία επανάστασης και αποχώρησης από την Ε.Ο.Κ. .



Ένα φαγητό που είναι συνδεδεμένο με τις γευστικές προτιμήσεις και την κουλτούρα του νεοέλληνα, μπήκε στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε... εθνικό επίπεδο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η Ε.Ε εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τον γύρο και το donner.  Το διαχρονικό και διάσημο σε όλο τον κόσμο σουβλάκι κινδυνεύει από μία έρευνα που έκαναν οι Πράσινοι. Η ομάδα των Πρασίνων μετά από ελέγχους διαπίστωσε πως τυχαίνει πολλές φορές στα κρέατα που προορίζονται για γύρο και donner να υπάρχει φωσφορικό άλας. Το συγκεκριμένο συστατικό είναι επικίνδυνο για την υγεία όταν ψηθεί και ξαναζεσταθεί.
Η είδηση ανάγκασε τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, διαψεύδοντας  τις κατηγορίες, ενημερώνοντας ότι η Κομισιόν εισηγήθηκε και ενέκρινε την παράταση της χρήσης των λεγόμενων “phosphates” στην παρασκευή κρέατος. Η Κομισιόν κατέθεσε την πρότασή της στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών και συγκεκριμένα στην διαρκή επιτροπή για την ασφάλειας τροφίμων. Τα Κράτη Μέλη ενέκριναν την πρόταση της Κομισιόν με ψήφους 24 υπέρ και καμία κατά. Ως εκ τούτου η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως εκπροσωπείται νομίμως από τον εκτελεστικό της βραχίονα (την Κομισιόν) και τα ίδια τα Κράτη Μέλη ενέκρινε την εν λόγω ουσία, και σε καμία περίπτωση δεν “σκέφτεται να απαγορεύσει το κεμπάπ ή το γύρο”.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιχνος, ακου το βιντεο, περιπου 30 δευτερολεπτα ειναι και θα καταλαβεις.
https://youtu.be/6JdmpfS2xVA?t=7m7s

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑ ΕΒΡΑΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΠΙΣΚΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...