Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Επιστροφή με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν πρόλαβαν ούτε να …«νευριάσουν» οι Τουρκαλάδες.



Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, ένας λοχίας και ένας δόκιμος συνελήφθησαν από ελληνική περίπολο στην περιοχή «Πυκνό Καραγώγου» στις Φερές Έβρου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΣ συνελήφθησαν μετά από ανταλλαγή πυρών (άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών) οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί. Να σημειώσουμε ότι παρά την σοβαρότητα του γεγονότος, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ ή του ΓΕΕΘΑ ή του ΥΠΕΘΑ μέχρι στιγμής, προφανώς για να μην υπάρξει «σκίαση» της συνέντευξης Τσίπρα στην ΔΕΘ.
Επιχειρείται επίσης λόγω φόβου και υποβάθμιση του γεγονότος, καθώς πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαβεβαιώνουν ότι «Το επεισόδιο έχει λήξει μετά από επικοινωνία του Π. Καμμένου με τον Χ.Ακάρ».
Oι στρατιωτικοί αναμένεται να επιστρέψουν στην Τουρκία χωρίς άλλες διατυπώσεις ενώ αν και δεν έχει διευκρινιστεί το πως βρέθηκαν στην ελληνική πλευρά, φαίνεται πως ο ένας είχε περάσει τα σύνορα και ο δεύτερος ήρθε να τον αναζητήσει.

Στο λιμάνι του Καψαλίου στα Κύθηρα, οδηγήθηκαν  82 λαθρομετανάστες εκ Τουρκίας καθώς και 3 διακινητές, που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο σκάφος.
Τρία πλωτά του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικά του νησιού εντόπισαν το ιστιοφόρο που τους μετέφερε.
Οι λαθρομετανάστες αναμένεται να φιλοξενηθούν προσωρινά σε κτίριο στο Διακόφτι μέχρι να ξαμοληθούν ανά την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...