Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Πάρε ότι θέλεις …τοκογλύφε.



Η δήθεν κυβέρνηση εκχώρησε στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων δεκάδες ακίνητα – «φιλέτα» των Χανίων!

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΗΘΗΚΑΝ

Μεταξύ των ακινήτων – «φιλέτων» που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, όπως προκύπτει από έρευνα τού HANIA.news, είναι όλα τα Νεώρια (7+3) στο παλιό λιμάνι, το Παλιό Τελωνείο (θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»), το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, τους Ιταλικούς Στρατώνες (όπου στεγάζονταν το Πολεμικό Μουσείο Χανίων), το Φρούριο Φιρκάς και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, την Ανατολική και τη Δυτική Τάφρο, την πλατεία Δικαστηρίων, τον περιβάλλοντα χώρο του πρώην νομαρχιακού μεγάρου Χανίων, το (παλιό) Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (στην οδό Χάληδων), την Πύλη της Άμμου και την έκταση παραπλεύρως όπου σήμερα λειτουργεί δημοτικό πάρκινγκ, το Παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης (δίπλα στο ναό της Ευαγγελίστριας, στη Χαλέπα), το Εθνικό Στάδιο Χανίων, τις παλιές Δικαστικές Φυλακές Χανίων, το κτίριο της Εφορίας (στην οδό Τζανακάκη), το Παλιό Ψυγείο (ανατολικά της Δημοτικής Αγοράς), το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων (με τις γύρω αγροτικές – καλλιεργήσιμες εκτάσεις), την Παλιά Ηλεκτρική, το κτίριο που στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης (στην οδό Σφακιανάκη) και το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων!
Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και άλλα ακίνητα, στην παλιά πόλη και όχι μόνο, ο εντοπισμός των οποίων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μέσω του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών του (παλαιού) Δήμου Χανίων, στο οποίο έχουν καταχωρηθεί όλα τα κτίρια με τον δωδεκαψήφιους Κωδικούς Αριθμούς Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ).
Αξίζει να σημειωθεί η κυβέρνηση εκχώρησε μαζικά στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων χιλιάδες ακίνητα, εκτάσεις και δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα (10.119 συνολικά, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ.). Την απόφαση για την εκχώρηση των ακινήτων στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., η οποία ανήκει στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, υπέγραψε την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 ο υπάλληλος των τοκογλύφων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η απόφαση του κ. Τσακαλώτου παραπέμπει σε απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο συνεδρίασε μία ημέρα πριν (στις 18 Ιουνίου), εγκρίνοντας τη λίστα με τα ακίνητα που ζητούσε για λογαριασμό της ΕΤΑΔ Α.Ε. (με επιστολή του από τις 14 Ιουνίου 2018) ο εντεταλμένος σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ όπως επισήμως αναφέρεται το Υπερταμείο).
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι στην απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ δεν ορίζεται ξεκάθαρα ποια είναι και πού βρίσκονται τα ακίνητα που εκχωρούνται. Η λίστα με τα 10.119 ακίνητα καταλαμβάνει 84 σελίδες της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 2317/19.6.2018), αλλά αναγράφει μόνο πίνακες με ισάριθμους (10.119) δωδεκαψήφιους Κωδικούς Αριθμούς Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία διευκρίνιση ή άλλο στοιχείο αναγνώρισης. Δίχως αποκρυπτογράφηση δηλαδή είναι αδύνατον να γνωρίζει κάποιος ποια είναι και πού ακριβώς βρίσκονται τα ακίνητα που εκχωρούνται στο Υπερταμείο.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση Τσακαλώτου κι ΕΔΩ όλη τη λίστα με τα ακίνητα

Ολα αυτά γίνονται μετά την επέκταση της δανειακής σύμβασης με τους Ευρωπαίους πιστωτές, την οποία ψήφισε τον Ιούνιο φέτος η Βουλή μαζί με τα προαπαιτούμενα (άρθρο 109 στο νομοσχέδιο) και ορίζει ότι το Υπερταμείο «δεσμεύεται στον ESM ότι κάθε φορά που το δικαιούχο κράτος – μέλος δεν καταβάλλει ποσό οφειλόμενο βάσει ή με βάση τη Σύμβαση, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας μετά από αίτημα θα φέρει την ευθύνη καταβολής αυτού του ποσού σαν να ήταν ο κύριος οφειλέτης, εφόσον τα συνολικά καταβλητέα ποσά δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 25 δισ. ευρώ».
Δηλαδή τα ακίνητα αποτελούν περιουσία του Υπερταμείου για να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανείων για τα υπόλοιπα 99 χρόνια, μετά και τη λήξη του τρίτου μνημονίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...