Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Παραλίγο τάφος το ναυάγιο της Ζακύνθου.



Τρεις τουρίστες τραυματίστηκαν από κύμα που δημιουργήθηκε έπειτα από αποκόλληση μεγάλου βράχου στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου και όπως προέκυψε λίγο αργότερα αγνοούνται και 3 άνθρωποι.
Από την πτώση του βράχου που έπεσε στη θάλασσα αναποδογύρισαν παραπλεόντα σκάφη.
Σύμφωνα με στοιχεία από το Λιμενικό στην περιοχή βρίσκονταν τρεις βάρκες οι οποίες αναποδογύρισαν και υπάρχουν 3 αγνοούμενοι όπως αναφέρει το imerazante.
Οι έρευνες των αντρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Λιμενικού σώματος στη παραλία του Ναυαγίου, στη Ζάκυνθο, συνεχίζονται ακόμα.
Στη διάσημη παραλία βρίσκονται κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τη Αθήνα, κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα.  Εκπαιδευμένο σκυλί της ΕΜΑΚ ερεύνησε δύο φορές τα συντρίμμια των βράχων, δίχως να βρει κάτι, ενώ υπεύθυνοι της πυροσβεστικής με θερμικές κάμερες έστειλαν, στο εργαστήριό στη Αθήνα, υλικό για εξέταση.
Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το ermisnews, ο αριθμός των τραυματιών έχει ανέβει στους οχτώ. Φέρουν θλαστικά τραύματα και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ζακύνθου ενώ μια εξ αυτών φέρει τραύματα στον πνευμοθώρακα και ενδέχεται να διακομιστεί εκτός Ζακύνθου.
Να σημειωθεί, ότι δεν έχει αναφερθεί κανένας αγνοούμενος από την καταμέτρηση που έγινε στα τουριστικά σκάφη. Όπως επισημαίνεται από το Λιμενικό Σώμα η παραλία έχει, προληπτικά, εκκενωθεί, ενώ έχει απαγορευθεί από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι νεωτέρας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο. Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία..
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας προειδοποιεί για κατολισθήσεις σε άλλες 7 παραλίες των Επτανήσων
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Λέκκας υπογράμμισε πως υπάρχουν και άλλα επίφοβα σημεία, υποστηρίζοντας ότι και άλλες περιοχές με αρνητικές κλίσεις όπου κατά καιρούς γίνονται κατολισθήσεις. 
«Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Μύρτος της Κεφαλληνίας είναι 2 από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...