Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Έπιασαν δουλειά οι αμερικανοτσολιάδες. «Πανηγυρίζουμε» για τα Αμερικανικά ..σκράπ.



Αντίστροφη μέτρηση για την «προσγείωση» των αμερικανικών ελικοπτέρων Kiowa.
Στις ΗΠΑ μετέβη κλιμάκιο από την 1η ΤΑΞΑΣ από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, με επικεφαλής ανώτερο στέλεχος της Αεροπορίας, μαζί με ιπταμένους και τεχνικό προσωπικό ώστε να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες του τελικού ελέγχου των 70 ελικοπτέρων Kiowa που θα ενταχθούν στο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτικών sites, το κλιμάκιο έχει κληθεί να ελέγξει ένα – ένα τα ελικόπτερα, σε τι κατάσταση βρίσκονται και ποια είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε να τα «κλειδώσουν»- όπως επισημαίνεται- στην ελληνική αγορά.
Ένας σημαντικός αριθμός των ελικοπτέρων θα σταθμεύει στο Στεφανοβίκειο στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ, ενώ τα υπόλοιπα θα προσγειωθούν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, διότι θα προορίζονται για την εκπαίδευση των πιλότων που πρόκειται να τα στελεχώσουν. Πληροφορίες από την Αεροπορία Στρατού εκείνο που σημειώνουν ως το πιο θετικό σενάριο είναι τα Kiowa το πολύ έως τον Μάρτιο του 2019, θα είναι βαμμένα με τα Ελληνικά χρώματα ώστε να τηρηθούν οι χρόνοι επιλογής και παράδοσης στην Ελλάδα. Από τα 70 OH-58D Kiowa Warrior που έχει αγοράσει η Ελλάδα, 36 είναι πλήρως επιχειρησιακά και εξοπλισμένα σαν μικροί «αστακοί», 24 θα λειτουργήσουν ως back up των πρώτων ( κανιβαλισμός )  και 10 θα είναι εκείνα που θα χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Οι Η.Π.Α είχαν για σκραπ 70 ελικόπτερα OH-58D Kiowa και προσπαθούν από 2015 να μας τα σπρώξουν. Κάποιος μεσάζων που δεν έχει ακόμη αναφερθεί στα ΜΜΕ αλλά που κάποιοι ήδη γνωρίζουν και προστατεύουν, γιατί είναι “παλιός”, σφύριξε στον περίφημο Καμμένο ότι υπάρχει μια “ευκαιρία” αγοράς των ελικοπτέρων από τις ΗΠΑ για 47 ψωροεκατομμύρια ευρώ! Ο Τσίπρας υπογράφει τα πάντα  και ο Κούλης λόγω Μαρέβας είναι τυφλός,  οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή για ….παιχνίδι ειδικά με τον Πάϊατ στο γήπεδο..
Για τα ελικόπτερα αυτά δεν θα υπάρχουν ανταλλακτικά αλλά θα αλληλοκανιβαλίζωνται . Όποιο «πεθαίνει» θα φεύγει από την υπηρεσία ενώ όπως είναι δεν μπορούν να προσφέρουν καμία υπηρεσία, αφού ο οπλισμός που φέρουν πάνω τους - αν υπάρχει - θα τα κάνει ιπτάμενες κάσες για σκοποβολή. Με ένα πολυβόλο θα πέφτουν σαν μύγες. Νέο σκάνδαλο επομένως.

Από τον Γερμανοτσολιαδισμό στον Αμερικανοτσολιαδισμό …δύο δάχτυλα και κάτι.

Οι Αμερικάνοι, πρακτικοί και γενναιόδωροι άνθρωποι καθώς είναι, ποτέ δεν είχαν πρόβλημα αν οι αμερικανοτσολιάδες τους δηλώνουν «δεξιοί», αριστεροί» ή «κεντρώοι». Τη δεκαετία του 1990 στο Ιράκ, το 1999 στη Γιουγκοσλαβία, το 2001 στο Αφγανιστάν, το 2003 στο Ιράκ ό,τι συνέβη έγινε και με την συμμετοχή της «ισχυρής και φίλης Ελλάδας» κατά τον Αμερικανό Πρέσβη- γκαουλάϊτερ, για αυτό και μας φίλεψαν με πολλά δώρα για την συμμετοχή μας .
Το 1999 όταν η χώρα έγινε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τα «ανταλλάγματα» ήταν οι σύμμαχοι να αποκαλούν «Μακεδονία» τα Σκόπια και παράλληλα να ενισχύουν τον αλβανικό εθνικισμό.

Το 2001 όταν η Ελλάδα συμμετείχε (και συμμετέχει ακόμα) στην υπόθεση που λέγεται Αφγανιστάν το «αντάλλαγμα» ήταν το σχέδιο Ανάν.
Το 2003 όταν η χώρα ενεπλάκη ξανά στο δεύτερο βομβαρδισμό και στη δεύτερη επιχείρηση του Κόλπου αυτό που πήρε ήταν ΝΑΤΟϊκά Γκουαντανάμο να περνάνε πάνω από το ελληνικό έδαφος και ένα Αιγαίο σουρωτήρι, όπως είναι και σήμερα, με το ΝΑΤΟ να παρακολουθεί και να παριστάνει τον «ναυαγοσώστη» προσφύγων στις θάλασσές μας. 
Τώρα για την συμμετοχή μας στην κόντρα τους με τους Τουρκαλάδες μας …δίνουν τα σαπάκια τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...