Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Θυμηθείτε το. Από αύριο το βράδυ παύει να υπάρχει Ελληνική Μακεδονία.



Σιγά – σιγά θα γίνει επαρχία των Σκοπίων. Αρκεί μόνο να υπάρξει για άλλη μία τετραετία… «αριστερός» πρωθυπουργός.

24 ώρες πριν το δημοψήφισμα στα Σκόπια όπου αναμένεται να προσέλθουν 1,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι για να "παραλάβουν" το δώρο της ελληνικής Κυβέρνησης, ακούγονται πολεμικές ιαχές σε ένα ανθελληνικό μανιφέστο -ρεπορτάζ του BBC. 
Βρετανοί, Αλβανοί, Toύρκοι και Αμερικανοί τα "δίνουν όλα" για την επικράτηση του "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα. Αναφανδόν υπέρ του «ΝΑΙ» στην συμφωνία τάχτηκε και το μεγαλύτερο Αλβανικό κόμμα λέγοντας πως «οι πολίτες πρέπει να την ψηφίσουν»!
Σε ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού BBC αναφέρεται απροκάλυπτα :
Με την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Μακεδονία θα είναι έπειτα από αιώνες πάλι «ενωμένη».
Θα θεσμοθετηθούν όλες οι αξιώσεις των Σκοπιανών, θα γκριζάρει η ελληνικότητα της Μακεδονίας και στο τέλος θα επέλθει και απόσχιση τμήματος της ελληνικής επικράτειας. Αυτό, φυσικά, είναι η αρχή του τέλους του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.  Η «ενωμένη Μακεδονία» που επιδιώκουν οι Άγγλοι θα είναι ένας αφελληνισμένος χώρος, και οι μεγάλες δυνάμεις θα είναι ελεύθερες να τον χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.


Άρχισαν να εμφανίζονται τα σενάρια περί Αιγαιακής Μακεδονίας, της δημιουργίας δηλαδή κρατιδίου με τα εδάφη της αποκαλούμενης γεωγραφικής Μακεδονίας από τις τρεις χώρες, Ελλάδα, Βουλγαρία και Σκόπια...
Ο Stefan Troebst, Γερμανός καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, σε πρόσφατο δημοσίευμα της ελβετικής ιστοσελίδας Blick, γράφει . Το νέο όνομα έχει γίνει αποδεκτό από την ελληνική πλευρά. Αν υπάρχει μια βόρεια Μακεδονία, η θεωρία υποδηλώνει ότι υπάρχει και μια νότια. Αυτό εγείρει το ερώτημα κατά πόσο και οι δύο πρέπει κατά κάποιον τρόπο να ανήκουν μαζί και πρέπει να ενωθούν ανάλογα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...