Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Κάθε αμερικανός πρόεδρος, θέλει τον.... «πόλεμο του»;


Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή  καθώς όλα δείχνουν πως θα υπάρξει κάποιου είδους "κτύπημα" των ΗΠΑ εναντίον ιρανικών θέσεων. Μένει να δούμε αν αυτή θα συμβεί στις φιλοιρανικές δυνάμεις σε Συρία ή Υεμένη ή έχουν αποφασίσει κάτι "μεγαλύτερο". Ηδη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στις αμερικανικές βάσεις σε Κατάρ-ΗΑΕ-Ομάν. Λάδι στη φωτιά πάντως ρίχνει και ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ, Tomer Bar, ο οποίος σε συνέντευξη του πριν λίγο σε ισραηλινό ΜΜΕ είπε πως οι ρωσικοί S-300 στην Συρία είναι πλέον επιχειρησιακοί και τους χειρίζονται  συριακές δυνάμεις υπό την επίβλεψη Ρώσων και Ιρανών (!).
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι Ιρανοί έχουν δείξει «πολύ απειλητική», συμπεριφορά χωρίς να επεκταθεί, δικαιολογώντας την απόφασή του να δώσει εντολή στο Πεντάγωνο να αναπτύξει βομβαρδιστικά B-52 κι ένα αεροπλανοφόρο με τη δύναμη κρούσης του στην περιοχή του Κόλπου. "Υφίσταται κίνδυνος στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν"; ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.
«Δεν θέλω να πω όχι.
Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί», απάντησε.
Το σίγουρο είναι πως από την στιγμή που υπάρχουν "σοβαρές πληροφορίες" και έχουν μεταφερθεί οπλικά συστήματα και πύραυλοι κρουζ σε Υεμένη-Ιράκ, τότε είναι δεδομένο πως θα υπάρξει "χειρουργικό κτύπημα" των ΗΠΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...