Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Να παίρνει σειρά ο επόμενος.


Άγρια δολοφονία του φυσικού αυτουργού  των δολοφονιών Γρίβα και Καραγιάννη έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης. Το θύμα ήταν πεζός όταν πέρασε δίπλα του ΙΧ με άγνωστο αριθμό ατόμων και τον γάζωσαν με καλάσνικοφ προκαλώντας του θανάσιμα τραύματα σε κεφάλι και σώμα. Η 16η δολοφονική επίθεση μέσα σε δύο χρόνια , με την ΕΛ.ΑΣ τις περισσότερες φορές σε ρόλο «θεατή» μεταξύ μελών του οργανωμένου εγκλήματος ήταν αυτή που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη είσοδο πολυκατοικίας στη οδό Κατσαντώνη στα Καμίνια με θύμα έναν 52χρονο που είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ληστειών και εκβιάσεων. Ο 52χρονος είχε συλληφθεί πριν από 12 χρόνια σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην Λακωνία ύστερα από ληστεία . Επίσης είχε πυροβοληθεί το 2010 στο Αιγάλεω την ώρα που συνόδευε ένα ανήλικο παιδί στο σώμα και στο κεφάλι, αλλά είχε διαφύγει τον κίνδυνο. Είχαν προηγηθεί από τον Μάιο του 2017 οι δολοφονίες των Βασίλη Γρίβα, Βασίλη Στεφανάκου, Γιώργου Λίτσα, Μανώλη Καραγιάννη, Βασίλη Ζησόπουλου, Κατερίνας Αναγνωστάκη, όπως κι ενός 61χρονου στο Περιστέρι. Τον περασμένο Νοέμβριο τραυματίσθηκε ένας άλλος 38χρονος ποινικός στον Πειραιά, ενώ δολοφονήθηκε και ο 46χρονος ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Γιάννης Μακρής στην Βούλα. Ακολούθησε η παγίδευση ΙΧ με εκρηκτικά με στόχο έναν Αυστραλό επιχειρηματία στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Τον περασμένο Μάιο είχε δολοφονηθεί ο 57χρονος συνταξιούχος αστυνομικός των ΕΚΑΜ Σπύρος Παπαχρήστος που είχε επαφές στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με ορισμένους ποινικούς.
Στο σημείο εκτέλεσης του 54χρονου βρέθηκαν 15 κάλυκες, κάτι που επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα των δραστών να εκτελέσουν με επιτυχία το συμβόλαιο θανάτου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτελεστές είχαν στη διάθεσή τους και ένα πιστόλι, σε περίπτωση που το Καλάσνικοφ τους «πρόδιδε».
Στη συνέχεια οι δράστες, κινήθηκαν αστραπιαία στη συμβολή των οδών Καπετάν Γέρμα και Βλαχάκου, όπου και πυρπόλησαν το αυτοκίνητο διαφυγής. Περίοικοι δήλωσαν πως άκουσαν θόρυβο που θύμιζε έκρηξη γύρω στις 21:20. Όταν βγήκαν στα μπαλκόνια είδαν το μαύρο όχημα τυλιγμένο στις φλόγες ενώ προς τον ουρανό αναδύονταν πυκνοί καπνοί.
Πρόκειται για ένα μαύρο Opel Corsa, το οποίο είχε κλαπεί προ δύο μηνών στο Χαλάνδρι. Το θύμα που ονομάζεται Π.Σ  ήταν σεσημασμένος για εκβιάσεις και κλοπές.   
Το edolio5 παρουσίασε  την φωτογραφία από κάμερα κλειστού κυκλώματος που κατέγραψε το θύμα λίγα λεπτά μετά την δολοφονία Καραγιάννη να φεύγει με μοτοσικλέτα ως συνοδηγός με το πιστόλι στο χέρι  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...