Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Αφού το θέλει ο... Pyatt ρε παιδιά ,μπορούμε να το αρνηθούμε;


 
«Ζητήματα που αφορούν τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα, τις σχέσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών αλλά και το ζήτημα της Εκκλησίας της Ουκρανίας συζήτησαν σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον πρέσβη Samuel Brownback ». Παρών ήταν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα ο Geoffrey Pyatt με διπλωματικούς ακόλουθους.
Την Τρίτη 7 Μαϊου ο Brownback θα γινόταν δεκτός στο Άγιο Όρος από Ηγουμένους Μονών και τον πολιτικό Διοικητή Κ. Δήμτσα.
Όλα αυτά σημαίνουν άσκηση πιέσεων στην Εκκλησία Ελλάδας εκτός των άλλων να προσυπογράψει την σχισματική κίνηση Βαρθολομαίου στην Ουκρανία που αποτέλεσε την αφορμή για την εκδήλωση μέγα σχίσματος στους κόλπους της Ορθοδοξίας κατ΄αρχήν με Ρωσία και έπεται συνέχεια. Δρομολογούνται εξελίξεις ίσως και πριν το καλοκαίρι από πλευράς ελληνικής Εκκλησίας στο ουκρανικό που άρχισε να τελματώνει όσον αφορά την αποδοχή της παραχώρησης Αυτοκεφαλίας σε σχισματικό μόρφωμα στην Ουκρανία.
Αν η Ιερα Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας και ή Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αναγνωρίσει το σχισματικό μόρφωμα Βαρθολομαίου στην Ουκρανία αυτό θα οφείλεται για μια ακόμη φορά στον αμερικάνικο παράγοντα….Θα πρόκειται για μια υπαγορευμένη από ξένο παράγοντα πολιτική απόφαση που δεν θα πρέπει να γίνει ουδόλως σεβαστή από τη βάση ως άνευ προηγουμένου….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...