Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

Είχαν καλούς δάσκαλους.Κατάφερε να επικρατήσει ισχυρών ανταγωνιστών από Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, που έχουν παράδοση στην παραγωγή ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας. Ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Κίνα ήταν ο νικητής του 5ου διαγωνισμού «Athena International Olive Oil Competition», που, λόγω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε στα Σπάτα.
Δεν είχαν ιδέα τι είναι το ελαιόλαδο και έρχονταν στην Κρήτη για να το γευτούν και να μάθουν για την καλλιέργειά του. Κι αποδείχθηκαν … οι καλύτεροι μαθητές! Ο λόγος για τους Κινέζους που όχι μόνο έμαθαν αλλά καταφέρνουν και εξαιρετικές επιδόσεις!
Ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Κίνα αναδείχθηκε το καλύτερο ανάμεσα σε εκατοντάδες ισπανικά, ιταλικά και ελληνικά ελαιόλαδα σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στα Σπάτα… Πρόκειται για το κινεζικό Xiangyu Coratina, της εταιρείας Longnan Xiangyu Olive Development, από την Gansu (Γκανσού) της Longnan (Λονγκνάν) που προέρχεται από την ποικιλία ελιάς κορατίνα, η οποία είναι η πιο διαδεδομένη ιταλική ποικιλία στον κόσμο. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μάλιστα πολύ καλής ποιότητας παράγεται πλέον σε όλο και περισσότερες χώρες, αναφέρουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού και εξηγούν ότι παίζουν ρόλο η ποικιλία, το μικροκλίμα αλλά και οι καλλιεργητικές φροντίδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...