Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Η κίνηση της Γαλλίας που λίγοι πρόσεξαν.

Ορισμένα μόνο ΜΜΕ επεσήμαναν το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έφυγε αργά το βράδυ της Πέμπτης από την Σύνοδο για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, αφήνοντας την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, να τον εκπροσωπήσει. 

Ο σύμμαχος της Αθήνας και της Λευκωσίας κατά της Άγκυρας, έφυγε και άφησε να τον εκπροσωπεί ο σύμμαχος της Τουρκίας, δηλαδή το Βερολίνο.  Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών της ΕΕ μπορούν να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα ψήφου τους, κατά τις  συναντήσεις στις Βρυξέλλες σε κάποιον άλλον συμμετέχοντα (σ.σ. αρχηγό κράτους) στην Σύνοδο Κορυφής. Ο εσωτερικός κανονισμός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν προβλέπει, για παράδειγμα, εκπροσώπηση από έναν υπουργό.  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΞΕ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΣΤΡΙΑ;  Όπως επισημαίνουν αναλυτές, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι ο γαλλογερμανικός άξονας των διεθνιστών παραμένει ενωμένος κατά περιπτώσεις όπως αυτή. Δεν μπορεί να σπάσει λοιπόν ούτε για τα Ελληνοτουρκικά.  «Υπάρχει μια πολυπλοκότητα στην σχέση Γερμανίας-Γαλλίας. Σε πολλά σημεία συμπλέουν, σε άλλα διαφωνούν.  Δεν μπορούμε να περιμένουμε να λύσουν οι Γάλλοι το πρόβλημά μας με την Τουρκία, επειδή αν και έχουμε κάποια κοινά συμφέροντα δεν σημαίνει ότι η υπόλοιπη ΕΕ θα τα αναγνωρίσει», σημειώνουν εγχώριοι αναλυτές.  ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, αυτό που ενδιαφέρει την Ευρώπη είναι να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και να τελειώνουν τα Ελληνοτουρκικά, ακόμα και εις βάρος μας, αν αυτό καταστεί εφικτό. Στην ουσία μόνο η Κύπρος αντιστάθηκε, και η κίνηση της Γαλλίας ΕΔΕΙΞΕ τις προτεραιότητες.

Παρεμπιπτόντως εκείνο το πολυδιαφημισμένο αεροπλανοφόρο τι έγινε ; Έχασε τον δρόμο;

Ο απόηχος της Συνόδου Κορυφής – Το παράδοξο του ικανοποιημένου Μητσοτάκη

 

Σύνοδος Κορυφής: Στην πολιτική μπορείς να "νικάς" με ψέματα, στο ποδόσφαιρο όχι

 

Τα βάζει και με το Ισραήλ (που βοηθά το Αζερμπαϊτσάν ) ο Ερντογάν: «Η Ιερουσαλήμ είναι η πόλη μας» – Τι είπε για την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Τρελοκομείο ο πλανήτης.

 

Τουρκικό τελεσίγραφο για απομάκρυνση ρουκετοβόλων RM-70 και Α/Κ πυροβόλων Μ109A3 από τα νησιά!

Η Γερμανοκρατούμενη κυβέρνηση συνεχίσει να αρνείται αλλά εχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Βερολίνο από τον σύμβουλο του Τούρκου προέδρου και εκπρόσωπό του, Ιμπραήμ Καλίν και την  επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Ελληνα πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή, πρακτικό το οποίο αναφέρεται με ακρίβεια σε μερική αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. 

 

 Οι Τούρκοι ενεργοποίησαν τους S-400! Έβαλαν στο… στόχαστρο ελληνικά F-16

 

 οι ελληνικοί S-300 και μερικά εύλογα ερωτήματα…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...