Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Το ΓερμανοΤουρκικό Ράϊχ είναι εδώ.

“Παρέμβαση” Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: “Κακομάθατε Ελλάδα-Κύπρο θα κινηθούμε όπως εμείς θέλουμε”!

 

Μια Ευρώπη προσκυνημένη στο θέλημα του Ερντογάν! Γερμανία, Ιταλία και άλλες 9 χώρες πιέζουν την Ελλάδα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους νταήδες της Αγκυρας...

 

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Το θρίλερ της εγκατάστασης των πυραύλων Exocet στην Κύπρο

Λίγο μετά από την πληροφορία που μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το ζήτημα της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα αναγράφεται στο προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήρθε η σειρά της Άγκελα Μέρκελ να κλείσει κάθε κουβέντα περί κυρώσεων κατά της Άγκυρας.

Αναλυτικότερα, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε με ήπιο τόνο ότι δεν τάσσεται υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα, παρά το γεγονός ότι έχουν ζητηθεί από άλλα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Θα επισημάνω ότι η σχέση μας με την Τουρκία είναι πράγματι πολύ περίπλοκη και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μεγάλο συμφέρον να αναπτύξει μια πραγματικά εποικοδομητική σχέση και με την Τουρκία, παρά όλες τις δυσκολίες», δήλωσε η Μέρκελ.

Η Κύπρος μόνη της αφού την πούλησε και ο Μητσοτάκουλας εξακολουθεί να αντιστέκεται σθεναρά στις πιέσεις των Ευρωπαίων να πει «ναι» στις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, αφού περιμένει πρώτα περισσότερη αυστηρότητα απέναντι στην Τουρκία. 

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο Κύπριο διπλωμάτη η Λευκωσία θα παραμείνει αμετακίνητη στη θέση της να ασκήσει βέτο σε κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας όσο δεν αποφασίζεται μία κίνηση κατά της Τουρκίας. 

 

Και εγένετο "Μηχανισμός Αποτροπής Εμπλοκών" από το ΝΑΤΟ με αφορμή τις τουρκικές απαιτήσεις στην Αν.Μεσόγειο και μετά την διμερή συμφωνία από τις στρατιωτικές αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας.

Έτσι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έκανε γνωστή το απόγευμα της Πέμπτης, τη δημιουργία ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποτροπής εμπλοκών από τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας, με στόχο να περιοριστεί ο κίνδυνος ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

 Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τον κίνδυνο συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να διευκολύνει την αποφυγή της σύγκρουσης σε στη θάλασσα ή τον αέρα.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;

Σημαίνει πως πριν κάνει κάτι η Ελλάδα ή η Τουρκία στην Ελληνική ΑΟΖ θα υπάρχει συμφωνία. Αυτό λέγεται συνεκμετάλλευση, χωρικά ύδατα ως έχουν κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...