Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Βελόπουλε η υπόθεση έχει πολύ ψωμάκι.Ορμα.

Το ξέσπασμα του COVID-19, το οποίο έχει πλέον επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο, έβαλε πολλούς μικροβιολόγους να βρουν λύσεις. Ενώ οι επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης εργάζονται έντονα σε εργαστήρια για την ανάπτυξη δοκιμών, εμβολίων και θεραπειών, ένα ρινικό σπρέι έχει αναπτυχθεί στο Πανεπιστήμιο Uludağ της Bursa, το οποίο μπορεί να σκοτώσει τον κοροναϊό σε ένα μόνο λεπτό.

Η λύση έρχεται με την ονομασία Genoxyn, η οποία σκοτώνει εντελώς τον ιό.  

Οι ερευνητές συνεργάστηκαν με ακαδημαϊκούς από τα πανεπιστήμια Uludağ και Çukurova για να δοκιμάσουν τα αντιμικροβιακά και αντιικά αποτελέσματα της εξελιγμένης λύσης. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η λύση εμπόδισε την αναπαραγωγή βακτηρίων και ιών.

Ο Sabancı είπε ότι είχε πραγματοποιήσει έρευνες για την προστασία από ασθένειες πριν ξεκινήσει η πανδημία του κοροναϊού. "Με τον Cüneyt Özakın, δείξαμε ότι η λύση έχει αντιβακτηριακή δράση και μετά την έναρξη της πανδημίας, σκεφτήκαμε εάν θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε αυτήν τη λύση για να συμβάλουμε στην καταπολέμηση του COVID-19. Έτσι, βελτιώσαμε ένα νέο στοματικό και ρινικό διάλυμα και το στειλαμε  για δοκιμές βιοσυμβατότητας », είπε.

«Ήταν ήδη γνωστό ότι τα σημεία μετάδοσης του ιού είναι το στόμα και η μύτη, και οι μελέτες μας έδειξαν ότι το διάλυμα σκότωνει  και θεραπεύει απο τον ιό στον ιστό του στόματος και της μύτης. Ο θάνατος του ιού σε σύντομο χρονικό διάστημα σημαίνει την πρόληψη της εισόδου του στα κύτταρα και τη μείωση του αριθμού του ιού. Εάν η λύση μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση, θα είναι μια καλή προστασία για εμάς ", εξήγησε ο Sabancı.

Ο Temel, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι απέδειξε ότι το διάλυμα σκοτώνει τον ιό μέσα σε ένα λεπτό και, το πιο σημαντικό, έδειξε ότι το διάλυμα δεν βλάπτει τα επιθηλιακά κύτταρα των ανθρώπων στις βλεννογόνους μεμβράνες τους. «Έχουμε δείξει ακόμη και ότι έχει θεραπευτική επίδραση σε αυτά τα κύτταρα. Επομένως, αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλές στη χρήση καθώς δεν βλάπτει τα ανθρώπινα κύτταρα», είπε.

 «Αφού έγιναν νέες εξελίξεις στο προϊόν, τα αποτελέσματα του προϊόντος έγιναν πιο μόνιμα με τις τελευταίες τεχνολογικές εφαρμογές. Με τις νανοτεχνολογικές εφαρμογές, άρχισε να παρουσιάζει μακροχρόνια επίδραση μέσω των συγκεκριμένων μορίων που δεσμεύει. Επίσης, το γεγονός ότι έχει βιοσυμβατότητα, που σημαίνει ότι δρα χωρίς να καταστρέφει τους ανθρώπινους ιστούς και κύτταρα, μας επέτρεψε να το κάνουμε χρησιμοποιήσιμο για την ανθρώπινη υγεία », δήλωσε ο Özakın.

Ο Özakın είπε ότι είχαν δοκιμάσει αρχικά την αντιική αποτελεσματικότητα της λύσης έναντι κοινών ιών, αλλά όταν ξεκίνησε η πανδημία του ιού του κορονοϊού, η εστίασή τους άλλαξε στον ιό SARS-CoV-2. Μετά τη διεξαγωγή των απαραίτητων δοκιμών, οι τρεις ερευνητές απέδειξαν ότι η λύση έχει άμεση επίδραση στον νέο κορονοϊό.

"Έχουμε αποδείξει ότι έχει θανατηφόρο δράση κατά των βακτηρίων, των μυκήτων και ιδιαίτερα του SARS-CoV-2", δήλωσε ο Özakın.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...