Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Το οπουδήποτε τι το ήθελε;

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Χάικο Μάας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα, σε διαφορετική περίπτωση δε θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Ο Τσαβούσογλου «στόχευσε» το Καστελόριζο για πολλοστή φορά, ισχυριζόμενος ότι «η Ελλάδα διεκδικεί θαλάσσιο χώρο άδικο, σε ένα νησί με απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Τουρκία».

«Η Ελλάδα μιλάει για διεθνές δίκαιο, αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων…Πρέπει να ονομάζονται Τούρκοι η μειονότητα στη Θράκη» δήλωσε μάλιστα προκλητικά.

Οι απειλές κατά της Ελλάδας από τον τούρκο υπουργό εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγιναν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γερμανό υπουργό εξωτερικών Χάικο Μάας.

Για αυτό και ο Γερμαναράς με μια προκλητική ανάρτηση του στο διαδίκτυο υπουργός εξωτερικών εξισώνει τον θύτη και το θύμα παρουσιάζοντας Ελλάδα και Τουρκία σαν δυο χώρες-συμμάχους.

Δεν θέλουμε πλέον να βλέπουμε τους συμμάχους να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με πολεμικά πλοία. Χαιρετίζουμε την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών, γράφει ο ναζί υπουργός εξωτερικών.

 

Το παιχνίδι είχε σχεδιαστεί χρόνια πριν! Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: “Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί με Τουρκία και θα αφήσουμε το Δικαστήριο να χαράξει την γραμμή...

 



Σε διατεταγμένη υπηρεσία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...