Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Ρουφούσαν το αίμα των θυμάτων με το...μπουρί

 

 

Ένας 46χρονος Ηρακλειώτης γνωστός  με παρατσούκλι που παραπέμπει στην... Καλαμάτα , και δύο 30χρονοι Αλβανοί, αποτελούσαν- σύμφωνα με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης τον «σκληρό πυρήνα» εγκληματικής οργάνωσης στην οποία αποδίδεται ότι είχε εγκλωβίσει  στα δίχτυα της τοκογλυφίας κόσμο και κοσμάκη.
Σοβαρή τοκογλυφική δράση φέρεται να είχαν αναπτύξει (ο καθείς για την …τσέπη του) δύο ακόμα συλληφθέντες, ένας 45χρονος Ηρακλειώτης και ένας 24χρονος που διατηρεί καφετέρια στα ανατολικά προάστια.
Όσοι αναγκάστηκαν για τους δικούς τους λόγους να δανειστούν από εκείνους, μετάνιωσαν την ώρα και την στιγμή καθώς ο δανεισμός γινόταν με όρους μαφίας, σε ένα άκρως εξοντωτικό πλαίσιο. Συνολικά εμπλέκονται τέσσερις Έλληνες και τρεις Αλβανοί.  

Η κάθε περίπτωση ήταν διαφορετική, ωστόσο σε γενικές γραμμές για ένα δανεισμό ποσού της τάξεως των 5000 ευρώ, ο τόκος μπορεί να ανερχόταν έως και τα 2000 ευρώ μηνιαίως. Αν τώρα υπήρχαν καθυστερήσεις στην καταβολή του τόκου, μαύρο φίδι που τους έφαγε. Έμπαινε διπλός και τριπλός τόκος, ακόμα και ανά ημέρα. 
Ένα ποσό των 5000 ευρώ μπορούσε εν ριπή οφθαλμού να εκτοξευτεί στις 50.000 ευρώ!

Yπήρχαν άνθρωποι που έπεσαν στην ανάγκη τους για λόγους υγείας επειδή έπρεπε να κάνουν κάποια επέμβαση οι ίδιοι ή τα παιδιά τους και δανείστηκαν με τοκογλυφικούς όρους, «υπογράφοντας» την καταδίκη τους. Υπάρχουν, όπως υποστηρίζεται, άνθρωποι που εξαιτίας της πανδημίας, για να μην βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους (εταιρείες, μαγαζιά, φαρμακεία κλπ) επίσης υποχρεώθηκαν να δανειστούν από συλληφθέντες, για να σώσουν την κατάσταση, και τώρα πνίγονται από τη θηλιά των τοκογλυφικών τόκων και των απειλών.

 

Έτρωγαν «σάρκες», ζούσαν σε επαύλεις, κυκλοφορούσαν με πόρσε!


 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα παρέμβει η μασσωνοκαφριλα και θα πέσουν στα μαλακά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...