Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Αμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς…

Η Τουρκία κάνει πολιορκητικές κινήσεις πάσης φύσεων στο Αιγαίο. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου που είναι αρμόδιο και για εμπορικές ονομασίες απέρριψε το τουρκικό αίτημα για χρήση του όρου Turkaegean που ο στόχος του ήταν να θολώσει το ελληνικό Aegean που έχει κατοχυρωθεί εδώ και δεκαετίες. Οι Τούρκοι ήθελαν να χρησιμοποιήσουν στις ΗΠΑ το Turkaegean για τουριστικούς σκοπούς, για διαφημίσεις, για ενοικίαση τουριστικών ακινήτων αλλά και παροχή και άλλων υπηρεσιών, σύμφωνα με την Καθημερινή αλλά το αίτημα τους απερρίφθη!

Όμως η Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ ( EUIPO) δέχτηκε την χρήση του brand name «Turkaegean» για… τουριστικούς λόγους, μετά από αίτημα της Τουρκίας και ενώ πρόκειται για ξεκάθαρη αμφισβήτηση της ελληνικότητας του Αιγαίου Και αυτό γιατί σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων ο απαράδεκτος όρος «Turkaegean» έχει γίνει αποδεκτός από τους… συμμάχους από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, ενώ η ημερομηνία λήξης είναι 16 Ιουλίου του 2031!

Οι σύμμαχοι μας αδιαφόρησαν πλήρως για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και για ακόμη μια φορά έκαναν τα χατίρια της Άγκυρας.

Διαβάστε ακόμη: «Turkaegean» (τουρκικό Αιγαίο) – Έτσι προωθούν τον τουρισμό τους οι Τούρκοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...