Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Κούλης....Δώσαμε...δώσαμε.

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Άρση του βέτο από την Τουρκία για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στη Συμμαχία.


«Λευκός καπνός» στη Μαδρίτη για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, έπειτα από τετραμερή συνάντηση, στην οποία μετείχαν ο ΓΓ της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο και η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον

Συμφωνία επιτεύχθηκε απόψε, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, για την ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

 

Σουηδία και Φινλανδία Συμφώνησαν στα αιτήματα της Άγκυρας

 

«Λευκός καπνός» για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

 

Tα έδωσαν όλα στον Ερντογάν: Ποια φανερά ανταλλάγματα πήρε η Άγκυρα.

 

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και οι επικοινωνιακές επιδιώξεις - «παγίδα»

 


 

 

 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση της Ρωσίας και του Βλάντιμιρ Πούτιν, που διαπιστώνει για μια ακόμη φορά πως ο Ερντογάν πατά σε δύο βάρκες για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του. O Ερντογάν βιαζόταν να κλείσει την υπόθεση του «βέτο» που ο ίδιος άσκησε στην ένταξη των Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ για έναν σοβαρό λόγο: την Τετάρτη έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και έπρεπε να του δείξει πόσο καλός σύμμαχος των ΗΠΑ είναι η Τουρκία και περιμένει τα ανταλλάγματα. Τα κατάφερε! Αντίο Αιγαίο.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος τώρα στο ΝΑΤΟ Θα ασχοληθεί... με τον Κούλη??

Ανώνυμος είπε...

Έγινε ο σασμός. Tα έδωσαν όλα στον Ερντογάν. Σουηδία και Φινλανδία συμφώνησαν στην παράδοση Γκιουλενιστών, μελών του PKK ακόμη και για αλλαγές στην νομοθεσία τους. Η Τουρκία εξασφάλισε «την πλήρη συνεργασία» της Φινλανδίας και της Σουηδίας κατά του PKK και των συμμάχων του, καθώς και τη δέσμευση ότι θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την έκδοση εκείνων που κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα αφορά την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, όπου ο Ερντογάν ανάγκασε τις δύο αυτές χώρες να στηρίξουν την Τουρκία να συμμετάσχει στη στρατιωτική δομή της ΕΕ χωρίς να ανήκει σε αυτή (σχέδιο PESCO για τη στρατιωτική κινητικότητα) και φυσικά να βάζει όρους. Σημειώστε πως στην ΕΕ υπάρχει ακόμη Βέτο.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλειπε σε διακοπές πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Ιχνος πως το αντιλαμβανεσαι αυτο;
"Ο Κώστας Καραμανλής, πιθανότατα δεν θα είναι υποψήφιος της ΝΔ στις επόμενες εκλογές! Την απόφασή του την διαρρέουν έγκυροι κύκλοι του περιβάλλοντός του, καθώς αναφέρουν ότι «Δεν θέλει να συνεχίσει να είναι μέρος όλου αυτού που συμβαίνει στη χώρα», αναφέρουν σιβυλλικά.

Το βέβαιο είναι η επιθυμία του «να μην έχει σχέση με όλο αυτό που συμβαίνει και θα συμβεί» αυτομάτως υποδηλώνει και την επιθυμία του να μην έχει εμπλοκή ούτε καν σε επίπεδο Προέδρου Δημοκρατίας.

(Κι εδω το μυαλο αρχιζει να πονηρευει)
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι αν η «πατρίδα τον καλέσει» δεν θα είναι μελλοντικά στη διάθεση των Ελλήνων.

Το σίγουρο είναι ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν αφορά την ανάληψη πρωθυπουργίας σε κυβερνητικό συνασπισμό δύο ή περισσότερων κομμάτων μετά τις επόμενες εκλογές.

(Την τελευταια φραση δεν μπορω να την καταλαβω, δεν βγαζω νοημα οπως ειναι γραμμενο.)
Θα δεχθει να γινει πρωθυπουργος σε κυβερνητικο συνασπισμο ή θα κοψει λασπη; Κι αν δεν κοψει λασπη θα γινει αυτο που προειπε ο Βασ. Λεβεντης, ετσι;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...