Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

«Οι Γερμανοί ειναι φίλοι μας»

Δικαιοσύνη και αποζημίωση ζητά το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριο στη χώρα μας λόγω της συνδιάσκεψης για τη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Το Συμβούλιο του θυμίζει πως στο Δίστομο η ναζιστική Γερμανία σφαγίασε το 1944 228 άμαχους, ανάμεσά τους 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων, σε ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην κατεχόμενη Ευρώπη, αλλά και πως η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, εκμεταλλευόμενη και τη ανεκτική στάση των Ελληνικών Κυβερνήσεων, ουδέποτε ανέλαβε την ιστορική της ευθύνη, ουδέποτε εξέφρασε την έμπρακτη μεταμέλειά της. 

«Το αντίθετο, στο πλαίσιο της προσπάθειας παραχάραξης της Ιστορίας και προκειμένου να αποφύγει την απόδοση των Γερμανικών Αποζημιώσεων, το 1995 η Γερμανική Κυβέρνηση χαρακτήρισε το φοβερό αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ως «αναπότρεπτες απώλειες στο πλαίσιο πολεμικών επιχειρήσεων»! Και, έκτοτε, η Ο.Δ. της Γερμανίας έχει χρησιμοποιήσει όλη της την ισχύ και κάθε λογής νομικά και πολιτικά τεχνάσματα για να εμποδίσει την εκτέλεση της υπ' αριθμ. 11/2000 αμετάκλητης απόφασης της Ολομελείας του Αρείου Πάγου, που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου»

«Κύριε Σολτς, γνωρίζετε το Δίστομο; Γνωρίζετε τον Χορτιάτη; Γνωρίζετε τα Καλάβρυτα, τη Βιάννο, το Κομμένο, τους Πύργους και το Μεσόβουνο, τη Μουσιωτίτσα, τα Κερδύλλια, την Κάνδανο, τα Ανώγεια, την Υπάτη, το Χαϊδάρι, την Καισαριανή, και γενικά τις σφαγές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα; Γνωρίζετε το λιμό της Κατοχής, το κατοχικό δάνειο, την αρπαγή των πολιτιστικών μας θησαυρών, τη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, την συνολική καταστροφή της χώρας  και όλα τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξε στην Ελλάδα η ναζιστική Γερμανία;

 

«Κύριε Σολτς, γνωρίζετε τη σφαγή στο Δίστομο από τους ναζί;»

 

Ανείπωτα εγκλήματα πολέμου πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Χίτλερ, στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

«Εδώ υπήρχε η Κάνδανος»

 

Βιάννος: Τόπος μαρτυρίου με 401 εκτελεσθέντες

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

218 κάτοικοι, 114 γυναίκες κ 104 άνδρες εκτελέστηκαν από τους Ναζί στις 10 Ιουνίου 1944 στο Δίστομο. Ανάμεσα τους 45 παιδιά κ 20 βρέφη.

Ανώνυμος είπε...

Κομμένο Άρτας 317 εκτελεσθέντες ακόμη μικρά παιδιά και βρέφη.

Ανώνυμος είπε...

Γερμανία, ένα μορφωμα προκειμένου να στηρίζει την οντοτητα του Ισραήλ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...