Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Αυτό είναι ..Ελλάδα. Γεμίζει την ψυχή μας .

 

 

Ένα ταβερνάκι  στην Σύρα μια καλοκαιρινή νυχτιά του Ιούλη, ένας τεράστιος  Ξαρχάκος και μια παρέα πιτσιρικάδων με μπουζούκια και κιθάρες. Άμα σου καίει το ρημάδι το φυτίλι μέσα σου, δε πα να είσαι όχι 83ων …103ων χρόνων ….δεν σβήνει με τίποτα.  Ο Βαμβακάρης από κεί ψηλά θα σέρνει τον χορό χαμογελώντας....Απολαύστε!

 

Και εδώ ο μέγας δάσκαλος σε μεγάλα κέφια.

Κάντονε Σταύρο Ξαρχάκο, κάντονε.

 

Σταύρος Ξαρχάκος - Στέλιος Βαμβακάρης: Όσοι Γίνουν Πρωθυπουργοί

 

Ο Σταύρος Ξαρχάκος σε μια σπάνια ερμηνεία


 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι ασχολούνται με το τι έγινε στα Mad Awards. Την ίδια ώρα, σε ένα ταβερνάκι στην Σύρο, ο 83χρονος Σταύρος Ξάρχακος γινόταν μαέστρος σε μια παρέα 7 αγοριών με μπουζούκια και κιθάρα. Διάλεξε τι θες να αποθεώσεις... Διάλεξε με τι θες να ασχοληθείς... Να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα του Καζαντζάκη, του Καββαδία, του Ρίτσου και του Ελύτη, της Μερκούρη, της Παππά, της Λαμπέτη, του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι, του Ξαρχάκου, του Παπαθανασίου. Και η εικόνα της θα είναι μια παρέα πιτσιρικαδων στη Σύρο υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου. Τους λοιπούς και λοιπές, δε θα τους θυμούνται ούτε τα πιτσιρίκια που τους ακούνε σήμερα!

Ανώνυμος είπε...

Εγω θα ειχα τρεμουλο το λεω οχι νοτα ουτε γραντζουνισμα δεν θα ακουγοταν και ο πιτσιρικακος δεν εχει χασει μετρονομικη νοτα. Μα ποσο παθος ο Ξαρχακος και με γυρισμενη την πλατη στους ενηλικους θαμωνες, σαν να τους (μας) λεει γραμμενους σας εχω αυτη την Ιερη στιγμη, αφοσιωμενος και παθιασμενος να βγαλουν το αριστο των δυνατοτητων τους οι πιτσιρικαδες.
Πολλοι διδασκουν, μετρημενοι οι δασκαλοι που εχουν μεταδοτικοτητα και μπορουν να σε παρακινησουν στο να βελτιωνεσαι συνεχως.

Ανώνυμος είπε...

O τελευταίος μέγας μουσικοσυνθέτης. Να τον προσέχουμε σαν τα μάτια μας.Θα περάσουμε πάρα πολλά χρόνια «στεγνά» μέχρι να μας προκύψει κάτι ανάλογο σε μέγεθος. Ισως τα δυσέγγονα μας να γνωρίσουν κάποιον αντάξιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...