Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Έγραφαν φάρμακα και στους… πεθαμένους στο Ι.Κ.Α Ηρακλείου


Μετά από ανώνυμη καταγγελία-επιστολή που απέστειλαν στο γραφείο του, περί ύπαρξης κυκλώματος στο Ι.Κ.Α ηρακλείου όπου αναφέρουν σημεία και τέρατα και για κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ! ,και που εμπλέκουν ακόμα και άτομα που είχαν ζητήσει την ψήφο των Ηρακλειωτών στις εκλογές, ο Εισαγγελέας κ. Νίκος Μαρκάκης, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά το πρωί, έφοδο στα γραφεία του ΙΚΑ Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο ΙΚΑ Ηρακλείου αποκαλύφθηκε υπόθεση στην οποία φέρονται να εμπλέκονται γιατροί του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, εταιρεία προμήθειας υγειονομικού υλικού αλλά και ενδεχομένως διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος καθώς οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι οι γιατροί συνταγογραφούσαν πανάκριβα σκευάσματα σε ασθενείς, ασφαλισμένους του Ιδρύματος, ακόμη και σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει !

Για την υπόθεση, είναι ενήμερη τόσο η κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ, όσο και η Εισαγγελία Ηρακλείου, από τον ίδιο τον προϊστάμενο του τοπικού υποκαταστήματος Νίκο Ροκαδάκη.

Ο έλεγχος άρχισε πριν λίγους μήνες, όταν διαχειριστής της εταιρείας, πήγε στο ΙΚΑ προκειμένου να εισπράξει ποσό ύψους 40.000 ευρώ, με εξουσιοδότηση ασφαλισμένου. Ο υπάλληλος διαπίστωσε ότι η εξουσιοδότηση δεν ήταν έγκυρη και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων.

Σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν και αφορούν στο 2010, διαπιστώθηκε ότι το ΙΚΑ χρεωνόταν υπέρογκα ποσά για υλικά, σκευάσματα κλπ., που αφορούν ογκολογικούς ασθενείς και όχι μόνο, αλλά και ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια στη ζωή! Διαπιστώθηκε ακόμη, ότι σε πολλούς ασθενείς, γινόταν συνταγογράφηση συγκεκριμένων πανάκριβων σκευασμάτων, τα οποία δεν είχαν ανάγκη. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι συγκεκριμένοι γιατροί του ΠΑΓΝΗ, μεταξύ άλλων από το Νευρολογικό, το Ογκολογικό, το Νεφρολογικό, το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα κ.α. φέρονται να έγραφαν σκευάσματα στους ασθενείς που τα προμήθευε συγκεκριμένη εταιρεία που έχει αντιπρόσωπο στο Ηράκλειο η μητέρα του οποίου είναι προϊσταμένη σε κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μαρκάκης ζήτησε αναλυτικά στοιχεία για την περαιτέρω διερεύνηση των εν λόγω υποθέσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...