Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Aρχισε ο…. χορός από το wikileaks



Ξεκίνησε η δημοσίευση εγγράφων, τα οποία είναι εκατομμύρια και θα χρειαστούν μέρες, ίσως και εβδομάδες για να αποκωδικοποιηθούν. Προσέξτε: είναι δύσκολη δουλειά, δεν είναι κάτι εύπεπτο.
Το πρώτο έγγραφο που μας αφορά, αναφέρεται και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό και υπογράφεται από κάποιον ....Jeffrey. Σας θυμίζει τίποτα το όνομα;

Wednesday, 16 September 2009, 07:34
S E C R E T SECTION 01 OF 04 PARIS 001254
NOFORN
SIPDIS
EO 12958 DECL: 09/16/2018
TAGS PREL, PARM, KNNP, BH, SM, MK, GR, FR
SUBJECT: A/S GORDON'S MEETINGS WITH POLICY-MAKERS IN PARIS:
A TOUR D'HORIZON OF EUROPE AND AFGHANISTAN
Classified By: Ambassador Charles Rivkin, for reasons 1.4(b) and (d).

MACEDONIA AND CROATIA

5. (C) Levitte expressed optimism that a new Greek government would be "more solid" and allow greater flexibility for progress in the Greek-Macedonian name dispute. A/S Gordon agreed that either a more solid Conservative government or a Socialist government would be a stronger, more flexible partner in the negotiations. He expressed hope that if the international community could convince Macedonia to abandon the idea of a referendum and get Greece to abandon the necessity of changing passports, then progress could be made.

Ο Levitte εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι "πιο στερεή» και θα επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία για την επίτευξη προόδου στην ελληνο-μακεδονικη διαφωνία της ονομασίας . A / S Gordon συμφώνησαν ότι είτε μια πιο σταθερή συντηρητική κυβέρνηση ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση που θα ήταν μια πιο ισχυρή, και έτσι πιο ευέλικτη στις διαπραγματεύσεις. Εξέφρασε την ελπίδα ότι, αν η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να πείσει πΓΔΜ να εγκαταλείψει την ιδέα του δημοψηφίσματος, και την Ελλάδα να εγκαταλείψει την αναγκαιότητα της αλλαγής διαβατηρίων, τότε η πρόοδος θα μπορούσε να γίνει.

Δείτε εδώ την συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...