Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Απειλεί ευθέως η κονομισιόν, και πανηγυρίζουν οι εντολοδόχοι τοκογλύφοι αφού μέσω του …Τζέφρυ την …ξάφνιασαν


Εμείς θα ρωτήσουμε την γαμημένη κονομισιόν. Αληθεύει πως το νέο δάνειο των 130 δις θα το δώσουν οι υπάνθρωποι που έχουν αναλάβει μέσω εταιρίας που εδρεύει στις Βρυξέλλες το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας; Δηλαδή ετοιμάζονται να μας δανείσουν με τα… λεφτά μας, και επειδή κάποιοι απείλησαν ότι θα το αποκαλύψουν …φοβηθήκαν και επισπεύδουν την… κατάσχεση μέσω …δημοψηφίσματος ;

Εξοργισμένοι λένε είναι στην Κομισιόν μετά από τις δηλώσεις περί δημοψηφισμάτων - ακόμα και άνθρωποι που είναι κανονικά ήπιων τόνων, αφήνουν την αγανάκτησή τους να ξεχειλίσει.

«Είναι μια ακόμη Ελληνική απάτη. Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι αν θα πάρετε μερικά ακόμα μέτρα, ή θα τρέχετε με μια πέτρα στο χέρι για να βρείτε ρύζι για το παιδί σας από το σούπερ μάρκετ. Τότε θα γίνετε Αργεντινή» τόνιζαν στελέχη της Κομισιόν στο Real.gr.

Πρόσθεσαν επίσης ότι «το ότι υπήρχε οικονομικό πρόβλημα, δηλαδή πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης της Ελλάδας, το γνωρίζαμε. Τώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέτει ένα πολιτικό πρόβλημα. Το πολιτικό πρόβλημα της παραμονής της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα και την Ε.Ε.».

Ενδεικτική είναι η στάση που έχουν πολλά ευρωπαϊκά Μ.Μ.Ε ,που είχαν όμως έμμεσα προαναγγείλει το… δημοψήφισμα, από το… καλοκαίρι.

Η γαλλική “Le Monde” γράφει . «Μπροστά στο φόβο της απώλειας εθνικής κυριαρχίας ο Γιώργος Παπανδρέου δυναμιτίζει τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής.

Για μια ριψοκίνδυνη απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού κάνει λόγο και η έγκριτη γερμανική εφημερίδα “Die Zeit”

«Το πακέτο διάσωσης βρίσκεται σε κίνδυνο» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” .

"Η χρεοκοπία πλησιάζει" γράφει η Handelsblatt

«Ριψοκίνδυνη κίνηση» χαρακτηρίζει την απόφαση το Bloomberg:

οι Ευρωπαίοι ηγέτες έμειναν έκπληκτοι από την απόφαση γράφει η The Guardian:

Για τεράστιο πολιτικό ρίσκο μιλά το Associated Press:

«Αναπάντεχη» χαρακτηρίζει την απόφαση το Reuters:

Το BBC, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το δημοψήφισμα για τους Έλληνες θα είναι σαν να ρωτάνε τις γαλοπούλες αν θέλουν να ψηθούν τα Χριστούγεννα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...