Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Τους τράβηξαν το αυτάκι, και έβγαλαν …καθ΄υπαγόρευση τον …σκασμό


Στο αρχείο τέθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής για τους λόγους που οδήγησαν τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη να υποβάλλουν προ διημέρου επιστολή παραίτησης.

Στην επιστολή ανέφεραν, μεταξύ των άλλων, ότι "δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση". "Αποκλειστικός λόγος που οδήγησε τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς στο να υποβάλουν την παραίτησή τους, ήταν η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία στην ουσία τους καταργούσε", επισημαίνει ο κ. Μακρής στο έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με το οποίο του γνωστοποιεί την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Η υποβολή του αιτήματος παραίτησης των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, σύμφωνα με τον Φ. Μακρή οφείλεται στον παρορμητισμό τους και στην υπερβολική ευαισθησία τους.

Οι δύο δικαστικοί εξερχόμενοι από το γραφείο του επιθεωρητή του Αρείου Πάγου δήλωσαν ότι έχουν οριστεί εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος και σε αυτή τη θέση θα παραμείνουν.

Οι δύο εισαγγελείς, στην επιστολή παραίτησής τους είχαν αναφέρει ότι δεν δέχονται να είναι "εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση".

Επίσης, ανέφεραν πως δεν δέχονται να αποτελέσουν "άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".

Οι Πεπόνης και Μουζακίτης δεν αποχωρούν τελικά, ωστόσο Το καραγκιοζιλίκι παραμένει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας συγχωρείτε λάθος.
Αλλά ούτε καν συγγνώμη.. που μας καναν να πιστέψουμε...
Και τώρα μείναμε με την ..''παρόρμηση ''..!!!
Κάτι είναι κι αυτό

toErwthmatologio είπε...

''Παρορμητικά''λέμε μαλακίες,αλλά δεν τις γράφουμε!!!!Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για εισαγγελείς.Χάσανε την ευκαιρία να γίνουν ήρωες και εμείς την τελευταία ευκαιρία να σωθούμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...