Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Λάτρης των μεταλλαγμένων ο νέος υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης .


Στο παρακάτω άρθρο ο Αθανάσιος Τσαυτάρης -καθ.Γενετικής και βιοτεχνολογίας στο Α.Π.Θ και νέος υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων!!! τάσσεται ευθέως και ευθαρσώς υπέρ των μεταλλαγμένων....
Δίαιτα: Μεταλλαγμένα τρόφιμα: Μύθοι και κινδυνολογία: Η άλλη άποψη
Διαβάστε περισσότερα: http://www.diaita-express.com/diaita.php?id=889 Όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται.
Η θέση εκπροσώπων πολυεθνικών εταιρειών που δημιουργούν βιοτεχνολογικά προϊόντα φαντάζει σωστή σχεδόν από κάθε άποψη: Η συνεχιζόμενη έρευνα εστιάζεται στο πώς θα βρεθεί ένας συνδυασμός αγρονομικών ωφελημάτων για τους καλλιεργητές και ποιοτικών πλεονεκτημάτων για τους επεξεργαστές τροφίμων και τους καταναλωτές.
Στον κατάλογο των προϊόντων της βιοτεχνολογίας περιλαμβάνονται πυκνότερης σύστασης πατάτες που απορροφούν λιγότερο λάδι κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, βαμβάκι με φυσικούς χρωματισμούς, ελαιοκράμβη και σπόρους σόγιας σχεδιασμένους να περιέχουν έλαια με χαμηλά κεκορεσμένα.
Στο εμπόριο, ήδη, κυκλοφορεί ελαιοκράμβη και σόγια ανθεκτικές στα ζιζανιοκτόνα, όπως και ποικιλίες βαμβακιού ανθεκτικές σε έντομα.
Περιορισμένης έκτασης θεωρούνται οι κίνδυνοι που προκύπτουν τόσο από την καλλιέργεια όσο και από την κατανάλωση των μεταλλαγμένων τροφίμων.
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται διακεκριμένοι γεωπόνοι, όπως, για παράδειγμα, ο καθηγητής γενετικής των φυτών Αθ.
Τσαυτάρης.

1 σχόλιο:

fivi είπε...

Διακεκριμένοι και μη γεωπόνοι έχουν καταστρέψει την γη, την ισορροπία των οικοσύστημάτων, την βιοποικιλότητα, με χημικά με επιθετικές μεθόδους καλλιέργειας με μονοκαλλιέργειες με ότι βλακεία πέρασε απ'το διακεκριμένο μυαλό τους και τώρα βέβαια προωθούν τα μεταλλαγμένα πολυεθνικών όπως η Monsanto!τι άλλο θα μπορουσε να κάνει η μεταλλαγμένη τους συνείδηση!Το οτι η διατροφή της ανθρωπότητας θα εξαρτάται απο λίγες πολυεθνικές φαίνεται οτι δεν περνάει από το διακεκριμένο μυαλό τους, μήπως όμως περνάει απο την διακεκριμένη τσέπη τους?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...