Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Τσίπρας : Ζήσε ..Μάη, να φας τριφύλλι. Δεν είναι η …ώρα μας να κυβερνήσουμε.



Για προφανή αδυναμία στρατηγικής της κυβέρνησης Σαμαρά και για άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις την …άνοιξη, μετά την «λύση» δηλαδή και του τραπεζικού ντηλ, κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 μέρες».
«Ο διαρκής εκβιασμός με τις δόσεις πρέπει να σταματήσει, πρέπει να επανεξετάσουμε τους όρους του δανεισμού» λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και... αναλύει διεξοδικά πως βλέπει μια κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επιθυμεί και τη συμμετοχή αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Στο ερώτημα αν βλέπει σύντομα εκλογές και αν ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται γι’ αυτό το ενδεχόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Η εκτίμησή μου είναι ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να αντέξει πολύ. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούν να συνεχίζουν για πολύ με αυτά τα παραμυθάκια και τους εκβιασμούς. Νομίζω ότι θα πάμε σε έναν χειμώνα ο οποίος θα είναι ο σκληρότερος χειμώνας που έχει συναντήσει η χώρα από την μεταπολίτευση και μετά, αλλά την άνοιξη θα έχουμε και άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις».

Για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να μακροημερεύσει και να μην αποτελέσει σύντομη παρένθεση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει: «Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, κανείς δεν περιμένει ότι ο Τσίπρας έχει το μαγικό ραβδί και, με το που θα έρθει, θα τα κάνει όλα διαφορετικά. Περιμένει, όμως, πρώτον να σταματήσει η καταστροφή, να δει μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα στην Ευρώπη – με ρίσκο, αλλά να τα υπερασπιστεί. Περιμένει δικαιοσύνη. Αν υπήρχε στοιχειώδης αίσθηση δικαιοσύνης και προοπτικής σε αυτό τον τόπο, θα μπορούσε και να περιμένει και να βάλει πλάτη στις μεγάλες αλλαγές».

Στο ίδιο μοτίβο Μιλώντας στον "Τύπο της Κυριακής", ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει ότι "ο στρατηγικός μας στόχος είναι σοσιαλισμός με δημοκρατία και ελευθερία. Εμείς όμως δεν λέμε στις 18 σοσιαλισμός" και συμπληρώνει:
"Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα ξαναγυρίσουν τα πράγματα εκεί που ήταν το 2008 ή το 2009. Εμείς δεν επιθυμούμε την Ελλάδα της φούσκας που μας κληροδότησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Φιλοδοξούμε να βάλουμε φρένο στον υφεσιακό κατήφορο".
Σε ερώτηση αν "βγαίνουν τα κουκιά" για σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση που γινόταν εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν πρώτος, ο κ. Παπαδημούλης απαντά ότι "όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, με γνώμονα την εντολή του λαού και τη λαϊκή ψήφο, το πρόγραμμά μας και την ανάγκη για αξιόπιστα πρόσωπα στο τιμόνι της χώρας, θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να υπάρξει κυβερνητική πλειοψηφία".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...