Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Γιατί πανηγυρίζουν μπαμπά οι Γερμανοί;



Η Γερμανία κέρδισε ολοκληρωτικά τη μάχη της διαπραγμάτευσης, αναγκάζοντας μέχρι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να......κάνει ένα βήμα πίσω, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις εντός του οργανισμού. Ήδη η ομάδα των BRICS (Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Ινδία, Νότιος Αφρική) θεωρεί ότι η λύση αφορά μόνο τα δυτικά fund, τους προμηθευτές του ελληνικού δημοσίου που σε ποσοστό 90% είναι ξένοι και κυρίως οι φαρμακοβιομηχανίες, αλλά και τους ραντιέρηδες που θα θησαυρίσουν από την επαναγορά στα 35 λεπτά το ευρώ, και απειλεί με απόσχιση. Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων "Aσσοσιέτεντ Πρες" ο θυμός μεταξύ των BRICS είναι τόσο μεγάλος που έχουν αποφασίσει να αποσχισθούν από το ΔΝΤ και να δημιουργήσουν δικό τους παράλληλο «Νομισματικό Ταμείο» καθώς θεωρούν απαράδεκτη την στάση των ηττημένων ΗΠΑ και της γερμανικής Ευρώπης, ειδικά στο ελληνικό ζήτημα.
Στην αντίθετη πλευρά Πανηγυρίζουν οι Γερμανοί και οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup. Οι μεν Γερμανοί διατηρούν στο ακέραιο τα κέρδη τους και...θέτουν οριστικά την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάτω από τη δική τους επιτήρηση και εκμετάλλευση, εξοστρακίζοντας τους αμερικανούς,  οι δε Έλληνες συνεργάτες τους πανηγυρίζουν γιατί κέρδισαν αρκετό χρόνο μέχρι το 2020 για να διατηρήσουν το πελατειακό σύστημα που τους εξασφαλίζει τη νομή της ελληνικής κοινωνίας.

Η πολιτική τάξη εξασφαλίζει διαρκή εξουσία πάνω στους Έλληνες, ενώ οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες εξασφαλίζουν, μαζί με τους δανειστές, την οικονομική συνεκμετάλλευση της κοινωνίας και του δημοσίου πλούτου.

«Την άνοιξη θα αναγκαστούμε να ξανασχοληθούμε με αυτά τα σκουπίδια», δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος που συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στο περιοδικό Der Spiegel.

Ο στόχος που τέθηκε λένε ,και μόνο γέλια μπορεί να φέρει αυτό, για το ελληνικό χρέος, είναι να προσεγγίσει το 2020 το 124% του ΑΕΠ και να βρεθεί δύο χρόνια αργότερα, το 2022, «σημαντικά κάτω» από το 110% του ΑΕΠ. Τα περί ανάκαμψης το 2014, ή βιώσιμου χρέους το 2022 (!) είναι τόσο φαιδρά που δεν αντέχουν την παραμικρή κριτική.



Έκθεση-σοκ της τρόϊκα που είδε το φως της δημοσιότητας στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, αποκαλύπτει ότι η απόφαση που ελήφθη τα ξημερώματα για το ελληνικό χρέος ελήφθη απλά και μόνο για να… κερδηθεί χρόνος, αφού η υπόθεση "βιωσιμότητα ελληνικού χρέους" θεωρείται χαμένη από τους τροϊκανούς, σύμφωνα με όσα περιέχει η έκθεση!
Ειδικότερα, σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, εκτιμάται ότι "Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι αδύνατον να οδηγήσουν το ελληνικό χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020. Στην καλύτερη περίπτωση το χρέος να είναι στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020 και στο 115% του ΑΕΠ το 2022, υπό ιδανικές συνθήκες, ενώ η επαναγορά ομολόγων θα προσδώσει ελάφρυνση μόλις 9,6 δισ. ευρώ, αντί για 20 δισ. ευρώ που υπολογίζουν"!
Τι σημαίνουν τα παραπάνω: Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ απλά "έσπρωξαν κάτω από το χαλί" το πρόβλημα για λίγους μήνες ακόμα.

Οι δανειστές συμφώνησαν μεν την σταδιακή εκταμίευση της δόσης αφού Βάσει της συμφωνίας, η επόμενη δόση θα εκταμιευτεί σε τέσσερα μέρη: Η μερίδα του λέοντος (34,4 δισ. ευρώ) θα είναι διαθέσιμη μετά τη έγκριση των Κοινοβουλίων των χωρών τη Ευρωζώνης, έως τις 13 Δεκεμβρίου. Από αυτά, τα 10,6 δισ. ευρώ προορίζονται για τις δημοσιονομικές ανάγκες. Στις ανάγκες αυτές περιλαμβάνονται υποχρεώσεις για:
 αποπληρωμή μηνιαίων εντόκων γραμματίων 3,4 δισ. ευρώ,  που εκδόθηκαν για την εξόφληση του ομολόγου που είχε στην κατοχή της η ΕΚΤ (14 Δεκεμβρίου 2012).
αποπληρωμή  ομολόγου 0,25 δισ. που δεν συμμετείχε στο PSI (21 Δεκεμβρίου 2012).
χρηματοδότηση πρωτογενούς ελλείμματος 5,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό, και τα 23,8 δισ. ευρώ για την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση. Μόλις 1,65 δισ. θα διατεθούν για πληρωμές σε προμηθευτές, εργολάβους  και πάσης φύσεως επιχειρήσεις που έχουν λαμβάνειν από το Δημόσιο.

Οι άλλες τρεις μικρότερες δόσεις (συνολικά 9,3 δισ. ευρώ) θα δοθούν εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 και είναι συνδεδεμένες με τα λεγόμενα «ορόσημα» του Μνημονίου, μεταξύ των οποίων η φορολογική μεταρρύθμιση τον Ιανουάριο.
αλλά βάζουν «σκληρούς όρους». Ξεκάθαρα αναφέρεται στο κείμενο του Eurogroup ότι «η Ελλάδα έχει ενισχύσει σημαντικά τον ειδικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του χρέους». Θα μεταφέρει στο δεσμευμένο λογαριασμό όλα τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, τα επιδιωκόμενα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς και 30% του πλεονάζοντος πρωτογενούς πλεονάσματος.
Ο κ. Γιούνκερ ομολόγησε ότι «Η βοήθεια στην Ελλάδα από την ΕΕ θα δοθεί κάτω από προϋποθέσεις», ενώ καταλήγοντας αναφέρθηκε και στο ΔΝΤ λέγοντας πως το Ταμείο είναι «μαζί μας». Επισημαίνουμε ότι τμηματικές εκταμιεύσεις θα γίνονται μόνον όταν και εφόσον διαπιστώνεται η υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η λίστα περιλαμβάνει:

- το νέο φορολογικό νομοσχέδιο,
- την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ
- την απελευθέρωση της αγοράς καυσίμων.
- την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του χθεσινού Eurogroup, o γερμανοτσολιάς Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλα πήγαν καλά. Το παλέψαμε οι δοσίλογοι  Έλληνες, όλοι μαζί, και αύριο ξεκινάει......μια καινούργια μέρα πλήρους κατοχής για όλους μας . Αύριο ίσως να έχουμε περισσότερα να πούμε με λεπτομέρειες για τα νέα επερχόμενα μέτρα ».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...