Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ο Περιστερίου και ο Θεσσαλιώτιδος έχουν το ..χοντρό χρήμα ;



Σε πρωτοφανή δίνη φαίνεται πως μπαίνει η Εκκλησία της Ελλάδος ύστερα από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» σύμφωνα με το οποίο το ΣΔΟΕ έχει ήδη ολοκληρώσει τις έρευνες του για δύο επιφανείς Μητροπολίτες ενώ αναμένονται στοιχεία και για άλλους. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πρόκειται για τους Μητροπολίτες Περιστερίου κ. Χρυσόστομο και Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλο οι οποίοι σύντομα θα λάβουν κλήσεις ώστε να παρουσιαστούν στο ΣΔΟΕ για να δώσουν εξηγήσεις.  Το δημοσίευμα κάνει λόγο για παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, για χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών και για ξέπλυμα χρήματος μέσω εικονικών δωρεών.
Εκτός από τους δυο Μητροπολίτες οι έρευνες έχουν επεκταθεί και σε αρκετούς ιερείς τόσο στο Περιστέρι όσο και στα Φάρσαλα  ενώ δεν αποκλείεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν και νέες εξελίξεις αφού αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν δηλώσει στην εφημερίδα ότι στο «στόχαστρο» της υπηρεσίες έχουν τεθεί και άλλοι ανώτατοι κληρικοί.
Για αυτό τον λόγο Ο Γλυφάδος «σπάει» την αμήχανη σιωπή της Ιεραρχίας για τα 5.000.000 ο οποίος με δήλωσή του αποκλειστικά στη «δημοκρατία» ζητεί να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση, καλεί τους δύο μητροπολίτες «να μην κρύψουν τίποτε, ώστε να έλθουν όλα στο φως για να μην τραυματίζεται η Εκκλησία», κάνει λόγο για «ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν μπορούν να αποτελέσουν αφορμή αναστολής της τιτάνιας προσπάθειας ανακούφισης του λαού λόγω σκανδαλισμού» και δηλώνει ότι δεν δέχεται να θεωρείται «ύποπτος» (αφού και ο ίδιος είναι μητροπολίτης του λεκανοπεδίου).
Η παρέμβαση του κ. Παύλου δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση, αφού έμμεσα ζητεί:
1.Από τους δύο ιεράρχες να μην επικαλεστούν προσχήματα μέσω νομικών ελιγμών για να αποφύγουν τον έλεγχο. 
2.Από τις αρμόδιες Αρχές να ανακοινώσουν τα ονόματά τους. 
3.Από τη Διοικούσα Εκκλησία να λάβει θέση, εφόσον κινδυνεύει να τραυματιστεί σοβαρά.
4.Από τους πιστούς να μη χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην Εκκλησία, αφού πρόκειται για εξαιρέσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...