Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Πόλεμος ΗΠΑ- ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ με έπαθλο τα ελληνικά πετρέλαια και ορυκτά . Ποιος θα… χάσει; Εξαρτάτε από το ποιους έχει στο χέρι η Μέρκελ .



Όταν άρπαζαν και ξέσκιζαν οι κλεφτοπουστοπολιτικοί μας , και όταν σκυλογαμιόντουσαν με τα τεκνά τους. έπρεπε να ξέρουν… ότι κάποιοι καραδοκούν, και τα μάζευαν για να τα κάνουν χρήση εν ενθέτω χρόνω .Το κακό είναι ότι τα γαμισιάτικα τους, τα πληρώνει η χώρα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 13.30 (ώρα Ελλάδος) και διεκόπη για περίπου δύο ώρες, προκειμένου να γίνουν διμερείς διαβουλεύσεις- επαφές του παραπληγικού Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφκανγκ Σόιμπλε με την γκαρσόνα Κ. Λαγκάρντ και με τον καφετζή πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης στο αποψινό Eurogroup, διπλωματικές πηγές εκτιμούσαν ότι το ΔΝΤ είναι πιθανό να δεχτεί να επιμηκυνθεί κατά δύο έτη ο στόχος για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (ως το 2022), αρκεί οι λύσεις που θα υιοθετήσουν οι ευρωπαίοι να διασφαλίζουν τη σαφή πτωτική πορεία του ελληνικού χρέους,διοτι  δεν θέλουν να αρπάξουν τα πετρέλαια  και τα ορυκτά λόγω χρέους οι Γερμανοί.  Tο ΔΝΤ ζητά από τις χώρες της ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο λύσεων που θα μειώνει δραστικά το ελληνικό χρέος. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το ΔΝΤ ζητά άμεσα «εμπροσθοβαρή μέτρα» που αντιστοιχούν στο 20% του ελληνικού ΑΕΠ, δηλαδή στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά περίπου 40 δισ. Ευρώ, που προϋποθέτει ότι κάποιες χώρες της ευρωζώνης θα εμφανιστούν να δανείζουν την Ελλάδα με επιτόκιο χαμηλότερο από αυτό με το οποίο δανείζονται οι ίδιες, και είναι Ο συνδυασμός λύσεων που προβάλλεται ως επικρατέστερος για σύναψη συμφωνίας, τις τελευταίες τρεις ημέρες. Από αυτό το ποσό όμως λείπουν 10 δισ. ευρώ για την επίτευξη συμφωνίας,πράγμα που δυσκολεύει την τελική απόφαση.  Οι υπουργοί Οικονομικών, μαζί με το ΔΝΤ, εξετάζουν τη μείωση των επιτοκίων των διμερών δανείων που έχει συνάψει η Ελλάδα με τις χώρες της ευρωζώνης και των δανείων από το EFSF, την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων, την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων από τον EFSF και την παραίτηση της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...