Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Κάηκε μόνος του ο φρουτάκιας Τεκτερίδης

Ο άρχοντας του τζόγου γνωστός από τις αποκαλύψεις για τα "φρουτάκια" Γιώργος Τεκτερίδης, εισέβαλε σήμερα το πρωί, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στη Θεσσαλονίκη, κρατώντας ένα πιστόλι φωτοβολίδων και βενζίνη. Απειλούσε να κάψει ζωντανή την διευθύντρια της υπηρεσίας και στη συνέχεια να αυτοπυρποληθεί. Ο 62χρονος "φρουτάκιας" των Γιαννιτσών εισέβαλε νωρίς το πρωί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στη συμβολή των οδών Ερμού με Καρόλου Ντιλ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απειλώντας να βάλει φωτιά στο κτίριο, εξαιτίας οικονομικών διαφορών του με την υπηρεσία ,κράτησε όμηρο την διευθύντρια του Ταμείου, ενώ μετά από επιχείρηση των αστυνομικών, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια από την πίσω πόρτα.

Το προφίλ του ξακουστού "φρουτάκια"

Ο Γιώργος Τεκτερίδης πριν από δέκα περίπου χρόνια αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο της έρευνας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τα τυχερά παιχνίδια.
Το 2002, η «Ζούγκλα» είχε αποκαλύψει τη δράση του Τεκτερίδη στον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο. Θεωρείται, άλλωστε, ο πρωτεργάτης του παράνομου «στοιχήματος» στην Πέλλα.

Σοκ είχε επίσης προκαλέσει η φωτογραφία-ντοκουμέντο της «Ζούγκλας» που παρουσίαζε τον Τεκτερίδη να κάθεται με άνεση στο γραφείο του με τον τότε υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Γ. Πασχαλίδη, και να κουβεντιάζουν, και είχε ως αποτέλεσμα το πολιτικό τέλος του υπουργού.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας και την Ασφάλεια Γιαννιτσών, μπήκε στον χώρο διενέργειας του παράνομου «στοιχήματος», όπου βρήκε μέσα σε εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο μετρητά ύψους 1 εκατ. ευρώ, δηλαδή 340.750.000 δραχμές, και οκτώ τραπεζικές επιταγές συνολικής αξίας 700.000 ευρώ και 164.000 δολ. ΗΠΑ. Επίσης, βρήκε 16.000 μετοχές της εταιρείας «Sparknet», δύο «χρυσές κάρτες» απεριόριστης πίστωσης, 12 βιβλιάρια καταθέσεων συνολικού ποσού 600.000 μάρκων και 86.000 δολαρίων, ένα πιστόλι 22 χιλιοστών μάρκας «Μπερέτα» και 27 σφαίρες ιδίου διαμετρήματος, καθώς και ένα όπλο εκτόξευσης αναισθητικού αερίου.

Μέσα από τα ηλεκτρονικά αρχεία του Γ. Τεκτερίδη - δρούσε ως «πράκτορας» ξένων εταιρειών - που κατέσχεσε το ΣΔΟΕ, σε ένα από τα καταστήματά του εντοπίστηκαν ονόματα παικτών παράνομων στοιχημάτων από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βρετανία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τεκτερίδης και άλλη φορά στο παρελθόν διεκδίκησε με έντονο φραστικό και απειλητικό τρόπο χρήματα- που όπως ο ίδιος υποστηρίζει - κακώς του παρακρατεί το Ταμείο, εξαιτίας διαφορών του με την εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...